2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Szekszárd

Új épületbe költözik a könyvtár és a levéltár

Megszületett a határozat egy új könyvtárépület építéséről a megyeszékhelyen. Az 1389/2017. (VI. 27.) kormányhatározat szerint a Modern Városok Program keretében Szekszárd Megyei Jogú Városban új interaktív könyvtár és levéltár kialakítása érdekében a kormány támogatást nyújt a városnak. A Magyar Közlönyben olvasható határozat tartalmazza az erre szánt összegeket és határidőket:

„A Kormány a Magyarország Kormánya és Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás végrehajtásával összefüggő feladatokról szóló 1159/2016. (IV. 5.) Korm. határozat 5. pontja alapján egyetért új interaktív könyvtár és levéltár létrehozásával Szekszárd Megyei Jogú Város Illyés Gyula Megyei Könyvtárának, valamint a Magyar Nemzeti Levéltár Tolna Megyei Levéltárának egy épületben történő elhelyezésével, amelynek érdekében egyetért az  új interaktív könyvtár és levéltár kialakítására vonatkozó fejlesztési programmal, és támogatja annak 2019. december 31-ig történő megvalósítását;


Ezért a  fejlesztési program megvalósításához 2017. évben szükséges 263 207 500 forint, a  2018. évi megvalósításához szükséges 1 734 735 333 forint, és a  2019. évben szükséges 2 106 770 192 forint forrást biztosítja Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata részére.”

A megyei könyvtár most szűk helyre van beszorítva a városközponti épületben
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.