EUR: 322,20 Ft
CHF: 280,25 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Szekszárd

Új épületbe költözik a könyvtár és a levéltár

Megszületett a határozat egy új könyvtárépület építéséről a megyeszékhelyen. Az 1389/2017. (VI. 27.) kormányhatározat szerint a Modern Városok Program keretében Szekszárd Megyei Jogú Városban új interaktív könyvtár és levéltár kialakítása érdekében a kormány támogatást nyújt a városnak. A Magyar Közlönyben olvasható határozat tartalmazza az erre szánt összegeket és határidőket:

„A Kormány a Magyarország Kormánya és Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás végrehajtásával összefüggő feladatokról szóló 1159/2016. (IV. 5.) Korm. határozat 5. pontja alapján egyetért új interaktív könyvtár és levéltár létrehozásával Szekszárd Megyei Jogú Város Illyés Gyula Megyei Könyvtárának, valamint a Magyar Nemzeti Levéltár Tolna Megyei Levéltárának egy épületben történő elhelyezésével, amelynek érdekében egyetért az  új interaktív könyvtár és levéltár kialakítására vonatkozó fejlesztési programmal, és támogatja annak 2019. december 31-ig történő megvalósítását;


Ezért a  fejlesztési program megvalósításához 2017. évben szükséges 263 207 500 forint, a  2018. évi megvalósításához szükséges 1 734 735 333 forint, és a  2019. évben szükséges 2 106 770 192 forint forrást biztosítja Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata részére.”

A megyei könyvtár most szűk helyre van beszorítva a városközponti épületben
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.