EUR: 322,18 Ft
CHF: 283,39 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Miskolc

Új funkciót kap a volt kereskedelmi iskola épülete

Zene- és Táncművészeti Képzési Központnak ad majd otthon a város szívében évek óta üresen álló egykori iskolaépület. Az újjászülető intézményben a fiataloknak lehetőségük lesz a tanulásra, az alapfokú táncoktatástól a fél profi képzésig.

Az épületet teljesen felújítják, és a tervek szerint egy év múlva megkezdheti működését. A felújított központba költözik a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium, amely táncművészeti képzést is indíthat az új helyen. A központ természetesen befogadja az Ifiházat is, valamennyi jelenlegi funkciójával együtt. Kulturális inkubátorházként is működik majd, és teret ad az érdeklődő kulturális műhelyeknek – itt találhat otthonra például az Illés Klub –, de használhatják majd a néptáncosok is.


Itt lesz az Ifiház új otthona

– Miskolc gazdasági lendülete együtt jár egy kulturális lendületvétellel is – hangsúlyozta a Kiss János alpolgármester múlt heti sajtótájékoztatóján –, hiszen Miskolc jövőjének egyik kulcsa a kultúra fejlesztése, a kulturális beruházások bővítése. A város kulturális költségvetése folyamatosan emelkedik, közben a kulturális kínálat egyre bővül, több rendezvény világszínvonalú lett. 

– A miskolci kultúrpolitikának különösen fontos célja a fiatalok megszólítása és bevonása ebbe a fejlődési folyamatba. A jelenlegi versengő világunkban, amikor az elektronikai ipar, a moziipar vagy közösségi média körül szerveződő iparágak egyre több pénzt költenek a fiatalok elérésére, nyilvánvaló vált, hogy a kultúrát csak akkor lehet vonzó termékként kínálni, és a fiatalok szabadidejét ebbe az irányba terelni, ha itt is minőségi környezetet kínálunk – mondta az alpolgármester.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.