2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Kecskemét

Új kifutó épül Nannának

Tizenötmilliós fejlesztés valósul meg ezen a nyáron a Kecskeméti Vadaskertben. Új kifutó épül Nannának, az alaszkai fehér farkasnak, ezzel együtt egy külön északi szekciót alakítanak ki a parkban. Az Állatkertek Éjszakájára, augusztus utolsó hétvégéjére szeretnék befejezni a beruházást.

Bár méretében a korábbi kifutó is megfelelt az előírásoknak, az új hely jóval nagyobb, szebb és komfortosabb is lesz. Tokovics Tamás, a vadaskert igazgatója elmondta, törekednek arra, hogy minden évben fejlesszék az állatkertet. Tavaly a tigriskifutó újult meg, idén pedig Nanna kap a réginél több mint kétszer nagyobb helyet. Bár méretében a régi kifutó is megfelelt az előírásoknak, láthatóan nem érezte ott jól magát a farkas.


A nőstény farkas nem érezte jól magát az eddigi kifutójában. Fotó: hiros.hu

Az új kifutó mintegy 15 millió forintba kerül, ugyanis kétkörös biztonsági rendszert, kiugrásgátlót is építeni kell, nehogy megszökjön a farkas. Az új hely nem minden oldalról lesz nyitott, így Nanna el tud majd bújni, ha zavarná a sok látogató. A beruházás keretében megújul a kiszolgáló épület is, ezért az állatok kezelése is könnyebb lesz a gondozók számára.

Nanna nem sokáig lesz egyedül az új kifutójában. Hamarosan új pár érkezik mellé a nyíregyházi állatkertből. Mivel a kecskeméti nőstény egészséges és még szaporodóképes, jó esély van arra, hogy kis fehér farkasokkal is gyarapodik a vadaskert.

Kapcsolódó Cikkek