2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Veszprém

Új orvosi rendelő épül Kádártán

A közelmúltban sajtótájékoztatót tartottak Kádártán a tervezett új orvosi rendelő építéséről. Brányi Mária városstratégiai alpolgármester elmondta, az új orvosi rendelő a Területfejlesztési Operatív Program városi közszolgáltatások bővítését megcélzó közel 500 milliós keretének egy részéből valósulhat meg.

A pályázatot szeptemberben nyújtják be, és körülbelül 33 milliós támogatással kalkulálnak. Az orvosi rendelő új helyszíne a régi művelődési központ lesz.


A tervezett orvosi rendelő tervrajzai. Fotó: Bertalan Melinda

Brányi Mária hangsúlyozta, hogy az új tervek megvalósításával minden eddigi komfortfokozatot túlszárnyalhatnak, és igyekeznek teljes egészében kiszolgálni a felnőtt-és gyermekellátást: új öltözőt, várót alakítanak ki és az akadálymentesítést is megvalósítják. Ezenkívül babakocsi-tárolót és gyerekfoglalkoztatót is kialakítanak. Az új orvosi rendelő a tervek szerint hangszigetelt lesz. Teljes energetikai megújítást terveznek: vízszintes, kívülről 15 centiméteres kőzetgyapot szigetelést, valamint a fa födémszerkezet meghagyását.

A kivitelezést a jövő év elejére tervezik, a műszaki beavatkozást pedig három hónap alatt szeretnék lebonyolítani. Az orvosi rendelő teljes egészében 2018 tavaszára készülhet el.


Brányi Mária és Czaun János ismertette a részleteket. Fotó: Bertalan Melinda

Czaun János, a gyulafirátóti önkormányzat vezetője elmondta, a kádártaiaknak fontos üggyé vált a művelődési ház felújítása, hiszen évtizedekkel ezelőtt ők maguk építették azt. Hangsúlyozta, hogy a pályázat feltételeként augusztus elsejétől megszűnik Kádártán az orvosi ellátás, a rendelés helyszíne megváltozik, a betegeknek Veszprémbe kell utazniuk, ha orvosi ellátásra szorulnak. Kiemelték azt is, hogy Kádártán eddig sem működött önálló háziorvosi praxis, a lakosokat veszprémi orvosok látták el, akik egy-egy nap rendeltek. Így azoknak, akik nem a megjelölt időpontban jártak orvoshoz, hanem külön megbeszélt időintervallumban utaztak Veszprémbe, nem lesz újdonság a helyszín. Akik az új orvosi rendelő építése alatt nem tudják megoldani a bejárást, azoknak az önkormányzat segíti a városba való bejutást.

Kádárta körzetében a betegellátást az átmeneti időszakban a Veszprém, Cserhát ltp. 1. szám alatti orvosi rendelő veszi át. Itt a rendelési idő a következőképp alakul:

Hétfő: 8.30–11.30,
kedd: 14.00–17.00,
szerda: 8.30–11.30,
csütörtök: 12.30–15.30,
péntek páros héten: 8.00–11.00,
páratlan héten: 12.00–15.00.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.