EUR: 323,88 Ft
CHF: 278,09 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Egyéb Veszprém

Új orvosi rendelő épül Kádártán

A közelmúltban sajtótájékoztatót tartottak Kádártán a tervezett új orvosi rendelő építéséről. Brányi Mária városstratégiai alpolgármester elmondta, az új orvosi rendelő a Területfejlesztési Operatív Program városi közszolgáltatások bővítését megcélzó közel 500 milliós keretének egy részéből valósulhat meg.

A pályázatot szeptemberben nyújtják be, és körülbelül 33 milliós támogatással kalkulálnak. Az orvosi rendelő új helyszíne a régi művelődési központ lesz.


A tervezett orvosi rendelő tervrajzai. Fotó: Bertalan Melinda

Brányi Mária hangsúlyozta, hogy az új tervek megvalósításával minden eddigi komfortfokozatot túlszárnyalhatnak, és igyekeznek teljes egészében kiszolgálni a felnőtt-és gyermekellátást: új öltözőt, várót alakítanak ki és az akadálymentesítést is megvalósítják. Ezenkívül babakocsi-tárolót és gyerekfoglalkoztatót is kialakítanak. Az új orvosi rendelő a tervek szerint hangszigetelt lesz. Teljes energetikai megújítást terveznek: vízszintes, kívülről 15 centiméteres kőzetgyapot szigetelést, valamint a fa födémszerkezet meghagyását.

A kivitelezést a jövő év elejére tervezik, a műszaki beavatkozást pedig három hónap alatt szeretnék lebonyolítani. Az orvosi rendelő teljes egészében 2018 tavaszára készülhet el.


Brányi Mária és Czaun János ismertette a részleteket. Fotó: Bertalan Melinda

Czaun János, a gyulafirátóti önkormányzat vezetője elmondta, a kádártaiaknak fontos üggyé vált a művelődési ház felújítása, hiszen évtizedekkel ezelőtt ők maguk építették azt. Hangsúlyozta, hogy a pályázat feltételeként augusztus elsejétől megszűnik Kádártán az orvosi ellátás, a rendelés helyszíne megváltozik, a betegeknek Veszprémbe kell utazniuk, ha orvosi ellátásra szorulnak. Kiemelték azt is, hogy Kádártán eddig sem működött önálló háziorvosi praxis, a lakosokat veszprémi orvosok látták el, akik egy-egy nap rendeltek. Így azoknak, akik nem a megjelölt időpontban jártak orvoshoz, hanem külön megbeszélt időintervallumban utaztak Veszprémbe, nem lesz újdonság a helyszín. Akik az új orvosi rendelő építése alatt nem tudják megoldani a bejárást, azoknak az önkormányzat segíti a városba való bejutást.

Kádárta körzetében a betegellátást az átmeneti időszakban a Veszprém, Cserhát ltp. 1. szám alatti orvosi rendelő veszi át. Itt a rendelési idő a következőképp alakul:

Hétfő: 8.30–11.30,
kedd: 14.00–17.00,
szerda: 8.30–11.30,
csütörtök: 12.30–15.30,
péntek páros héten: 8.00–11.00,
páratlan héten: 12.00–15.00.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek