EUR: 324,11 Ft
CHF: 292,14 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb Sopron

Új soproni metálbanda alakult

A múlt év áprilisában alakult Sopron új zenekara az Innistrad, amely műfaját tekintve ízig-vérig metál, ezen belül is inkább a karcosabb irányt képviseli. ­

– Az első hetekben a próbateremben való zenélgetés volt a cél, de aztán a feldolgozások mellé sorban készültek a saját nóták. Ekkor gondolkodtunk el azon, hogy megmutathatnánk a nagyérdeműnek, hol is tart a zenekar – mesélték a tagok, akik az ősz folyamán három jól sikerült koncertet is lenyomtak.  
– A 2016-os évet egy számunkra nagyon fontos bulival zártuk, hiszen az országos hírű Moby Dick előzenekaraként léphettünk színpadra a Hangárban. Erről a buliról néhány videó is megtekinthető a zenekar Facebook-oldalán és több pozitív visszajelzést is kaptunk a közönségtől – folytatták a soproni muzsikusok.


Fotó: Torma Sándor

Az Innistrad tagjai ezt az évet újabb saját szerzemények írásával kezdték és elhatározták, hogy nyárra egy öt dalból álló lemezt adnak ki. – Szerencsére nem fulladt ki a lelkesedés, és a stúdiómunkálatok júniusban elkezdődtek. Terveink szerint augusztus végén, szeptember elején jelenhet meg a zenekar első albuma, ami a Múló jövő címet kapja. Reméljük, hogy az anyag által egyre több helyre juthatunk el és szélesebb közönség is megismerkedhet az általunk képviselt zenével – fejtették ki a formáció tagjai.

A soproni csapatnak már több lekötött dátuma van: az első állomás szeptember 30-án, Sopronban a Hangárban lesz, ahová várnak minden metálzene-kedvelőt. Az Innistraden kívül játszik még a Heartkiller, amely Debrecenből érkezik, valamint a soproni Hostile, a Non Plus Rock és a  Giant Horizont. – Egy igazi metálestet szeretnénk összehozni, bízunk benne, hogy sokan eljönnek. Itt mutatjuk be új dalainkat is.


A zenekar tagjai:
Unger János, ének
Plank Attila, gitár-vokál
Lőrincz Ádám, gitár
Lőrincz Zoltán, basszusgitár
Rácz János, dob

Címkék

Kapcsolódó Cikkek