2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Külföld

Újabb gyerekeket találtak a romok alatt

Kimentették a hét hónapos fiúnak mindkét bátyját kedd kora délutánra az olaszországi Ischia szigetén, amelyen hétfőn este 4-es erősségű földrengés volt.

A csecsemőt már hajnalban sikerült kiemelni, és úgy tűnik, az ijedtségen kívül nincs baja. Hétéves bátyját délelőtt mentették ki. A harmadik fivér, aki 11 éves, szó szerint szorultabb helyzetbe került, de kora délutánra őt is kiszabadították a romok alól. Mindhárman jól vannak. A gyermekek szülei sértetlenül kerültek ki házukból: anyjuk egy ablakon át ki tudott mászni, az apát a mentők szabadították ki jóval korábban, mint a csecsemőt.


A katasztrófa számos lakóházat rongált meg, és összedöntött egy templomot, amelyben egy idős nő a halálát lelte. Életét vesztette még egy ember, róla nem közöltek részleteket.

A természeti csapásban 39-en megsérültek, és mintegy 2600-an hajléktalanná váltak. A földmozgás főleg Casamicciola és Lacco Ameno települést érintette.

Ischia vulkáni eredetű sziget a Nápolyi-öböl északi részén és rendkívül népszerű nyaralóhely. Becslések szerint jelenleg mintegy 250 ezer ember van a szigeten, helyi lakosok és turisták. Sok nyaraló utórengésektől tartva úgy döntött, hogy a tervezettnél hamarabb távozik.

Kapcsolódó Cikkek