2019. február 18., hétfő
Bernadett

Belföld

Újabb kegyetlen állatkínzás: fagyállóban főtt virslivel mérgezték meg Schörmann kutyust

Nem telik el hét szándékosan állatnak okozott kín nélkül. A megnyzúzott Mucika cica után most a Borsonline közölte: Kistarcsán előre tervezetten mérgeztékk halálra egy család kedvencét, aki már 7 éve élt együtt befogadó családjával, akik nyomravezetői díjart ajánlottak a méregkeverő kézrekerítőjének.

750 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel Schörmann gazdája, annak aki segít megtalálni a szerencsétlen kutya gyilkosát. A border collie keveréket menhelyről vették magukhoz új gazdái és mivel nem volt vele semmilyen gond, probléma, nem csak a család, de a szomszédok is kedvelték a 8 éves ebet.

Fotó: borsonline.hu

– Amikor hazaértem, csak azt láttam, hogy dülöngél és bolyong a kertben. Egyből tudtam, hogy valami nincs rendben, ezért az orvoshoz siettünk. Összesen hat kórházban jártunk, 150 ezret költöttünk a kezelésekre, mire megmondták, hogy megmérgezték – mesélte a Borsnak Linda, a megtört gazda, aki csak később találta meg kertjükben a mérgezés forrását: a virsli és rizsdarabok a gazdi szerint még akkor is fagyállótól szaglottak, amikor a kutya kihányta azokat.

A kutyákat előszeretettel mérgezik fagyállóval a kutyákat, mivel az autóipar adalékanyag szaga semleges a kutyák számára, édeskés íze miatt viszont kifejezetten szívesen fogyasztják el a kutyák. Ugyanakkor a benne lévő etilénglikol vegyületeire bomlik és egyszerre támadja meg a központi idegrendszert, konkrétan az agyvelőt illetve a kutya veséjét. Az első tünetek: elesettség, nyálzás, hányás, dülöngélés, görcsök.

A brutális álatmérgezők másik kedvelt szerének tüneteit is könnyű felismerni. A patányméreg könnyen hozzáférhető, vérzékenységet okozó szer, amely kutyák esetében könnyen vezethet belső vérzések okozta kivérzéshez. Ha egy kutya szembogara sárgásra vált, ínye vértleneül kifehéredik, netán vérezni kezd az orra vagy a füle, a gazdi azonnal rohanjon vele orvoshoz, hátha még nem késő!


 

A Lokál az állatkínzás ellen

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk. Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek. Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat! Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon, vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokról, megmentésekről szóló sztorikat is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

Kapcsolódó Cikkek

  • Sneider magyar SS-t alapított

    Sneider magyar SS-t alapított

    Rendőrségi jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy Sneider “Roy” Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke olyan neonáci hálózat megszervezésében gondolkodott a ’90-e sévekben, amely összefogta volna az elszórt hazai szkinhed-csoportokat.