2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Miskolc

Vajon királyfivá változik a köztéri fabéka Mályiban?

Különös kép fogadja Mályi közepén, a Széchenyi és Vörösmarty utca kereszteződésében a tó felé haladókat. A közelmúltban néhány öreg fa kivágására volt szükség, de a fák tuskói ott maradtak a földben. A falu polgármestere, Viszokai István gondolt egyet, és felkérte a helybeli fafaragó Honti Zoltánt, hogy vésse bele a törzsekbe az álmait.

Az álom kezd valóra válni, már megszületett a bagolyportré, a mesebeli béka, és készül a teknőc is.


A park kialakítására már kész a terv. Közmunkások bevonásával új járda épül, parkosítás kezdődik, felépül a fedett buszváró, a kis téren pedig további szoborpark és hangulatos kiülők valósulnak meg, természetesen sok virággal. Az első béka nagy sikernek örvend a gyerekek körében, már próbálkoznak a puszival, és várják a királyfivá változást.

Viszokai István, Mályi polgármestere és Honti Zoltánt fafaragó – fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.