2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Eger

Végre méltó városközpontot kap Füzesabony

A Zöld város pályázat keretében teljesen megújul Füzesabony belvárosa, míg az ipari park fejlesztése új munkahelyeket teremt. A két beruházás nyomán több mint 1,6 milliárdos támogatás érkezik a településre – jelentette be sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Füzesabony országgyűlési képviselője.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy a 2014-es önkormányzati választások előtt Nagy Csabával együtt – aki akkor még csak jelölt volt – ígéretet tettek arra, hogy a több évtizedes egy helyben toporgás után végre fejlődő pályára állítják a várost.


Mint elmondta, a helyi ipari park a TOP-pályázat révén 509 millió forintot kapott a gazdaság élénkítésére, fejlesztésére. Utalt arra is, hogy a polgármester és csapatának munkája nyomán a létesítmény 2015-ben kapta meg az „Ipari Park” címet, így végre lehetővé vált a vállalkozók számára is beruházásaik fejlesztése. A 11,5 hektáros területen teljes lesz a közmű és az utak is megépülnek majd, a szabad vállalkozói zóna pedig adókedvezményt jelent a befektetőknek, így a 10-15 vállalkozó 50-60 új munkahelyet teremthet – tette hozzá.

Nagy Csaba polgármester és Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő

Nyitrai Zsolt bejelentette azt is, hogy a Zöld város pályázat sikert ért el, így a program keretében megvalósul a helyiek legrégibb terve és álma, sor kerül a belváros teljes, százszázalékos megújítására. A megítélt 1,15 milliárdos támogatás következtében méltó városkép fogadhatja majd az itt élő embereket és a látogatókat, teljesen megújul a vasútállomás környezete, a piactér, a központban park épül, jelentősen nőnek a zöldfelületek, de jut pénz a közlekedés fejlesztésére is.


– Ha a legutóbbi két nagy eredményt említem, szót kell ejtenem a helyi sportegyesület rekordnagyságú, 28 és fél milliós tao-támogatásáról, valamint a Teleki Blanka Általános Iskola több mint 150 milliós rekonstrukciójáról is. Az imént bejelentett két jó hír is bizonyítja, hogy 2014-es ígéretünkhöz híven Füzesabony valóban kitört a több évtizede tartó mozdulatlanságból és elindult a fejlődés útján – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.

Kapcsolódó Cikkek