2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb Szekszárd

Vért adnak a szekszárdi borászok

A véradás ügyét fontosnak tartják a Szekszárdi borvidéken, már két éve is támogattak egy véradó kampányt. Ezek után nem lehetett kérdés, hogy a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért! elnevezésű idei kezdeményezéséhez is csatlakozik a Szekszárdi borvidék.

A véradások száma a nyári időszakban jelentősen csökken, viszont a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához ilyenkor is szükség van vérre. A Vöröskeresztnek és a vérellátónak naponta 1600-1800 véradót kell toboroznia ahhoz, hogy rendelkezésre álljon a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség.


A nyári véradókedv fellendítésére indult a kampány, amelynek során mindenki, aki nyár végéig vért ad, és regisztrálja az ott kapott egyedi kódot a www.veradas.hu/nyar oldalon, a segítségnyújtás nagyszerű érzése mellett megnyerheti az értékes heti és havi nyeremények egyikét vagy egy két személyre szóló egyhetes tengerparti utazást.

A Szekszárdi borvidék borászainak köszönhetően a kampányban részt vevő véradóink minőségi borválogatást nyerhetnek – mondta el Csali Annamária, a Magyar Vöröskereszt kommunikációs vezetője. „A szekszárdi borászok nem először állnak a véradás ügye mellé, boraikkal és véradóként egyaránt. Köszönet érte” – emelte ki a legnagyobb hazai humanitárius szervezet képviselője.


A Magyar Vöröskereszt megkeresésére megmozdult a Szekszárdi borvidék, 16 pincészet egyénileg ajánlott fel nyereményeket, a Bodri Pincészet pedig egy vacsorával egybekötött borkóstolót biztosít az Optimus Étteremben, amely után már utazni sem kell, ugyanis a pincészet vendégházában szállhat meg a szerencsés véradó.

A Szekszárdi borvidék borászai a felajánlott nyereményeken túl egy közös véradást is szerveznek, amelyhez a helyszínt a Schieber Pincészet biztosítja. A helyi borászatokban dolgozók mellett szívesen látnak mindenkit, aki ugyancsak fontosnak tartja a véradás ügyét. – Úgy gondoljuk, hogy szekszárdi borászatként nemcsak a szőlőben és a pincében kell helytállnunk, hanem az élet egyéb területein is. Bárkivel előfordulhat, hogy valamilyen okból vérre lesz szüksége, szeretnénk, ha ilyen esetben fel sem merülne a vérhiány, ezért is csatlakoztunk a kampányhoz, és örömmel adunk helyt a véradásnak is – mondta el dr. Schieber-Horváth Anita, a Schieber Pincészet tulajdonosa.

Augusztus 22-én a Schieber Pincészetben, a Kadarka utca 100. szám alatt várják a véradókat, ahol 13–16 óra között bárki csatlakozhat a borászokhoz. További helyszínek és időpontok a www.veradas.hu weboldalon találhatók, illetve elérhetők a Véradás-Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobilapplikáció segítségével is.

Illusztráció: Fazekas Zoltán

Nemcsak vért adnak a szekszárdi borászok, de szép nyereményeket is felajánlottak a kampány önkéntes véradóinak
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.