2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Ózd

Virágzik a tavirózsa Arlóban

A tápanyagban gazdag iszapos vízterületeket, tavakat és a lassú vízmozgású folyókat kedveli a tavirózsa, más néven tündérrózsa.

Az Arlói-tó mellett hétvégi házzal rendelkező néhány „vízi kertész” kísérletképpen betelepített néhány tövet ingatlanának vízzel érintkező részére, és azok burjánozni kezdtek. Az ötletet mások is felkarolták, így a tó déli partján több ingatlan előtt virágzik a tavirózsa. A növényre jellemző, hogy szirmai napsütésben nyílnak ki, így csak a nappali órákban lehet bennük gyönyörködni.

Fotó: Lokál
Képalá: Tavirózsa

Fotó: Lokál
Képalá: Tavirózsa

Fotó: Lokál
Képalá: Tavirózsa

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.