2018. január 24., szerda
Timót

Sport

Vízen és akadályokon át az aranyért

Emberfeletti erőről tett tanúbizonyságot a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Horváth Karolina, aki 2000 méteres akadályfutásban nem talált legyőzőre. A mindössze 14 éves atléta az első métertől az utolsóig magabiztosan vezetve lett aranyérmes.

Jakab Ágnes volt válogatott hosszútávfutó tanítványa 6 perc és 51 másodperc alatt ért célba. Mondhatni a siker szinte borítékolható volt, hiszen Karolina az utóbbi években sorra nyerte a korosztályos versenyeket triatlonban és középtávfutásban. A Jedlik Ányos Gimnázium nyolcadik osztályos diákja már kétszer is megkapta a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet. Idén áprilisban az országos diákolimpiai mezei futóversenyen diadalmaskodott, zsinórban harmadszor.


– A rajtnál igyekeztem minél hamarabb „kilőni”, ugyanis az akadályoknál és a vizesárkoknál nem akartam részese lenni a lökdösődésnek és a verekedésnek. Most már tudom, hogy jó taktikát választottam. Még mindig nem tudom felfogni, hogy én vagyok Európában a legjobb akadályfutó a korosztályomban – mondta lapunknak a Csepeli DAC kiválósága. Hozzátette, hogy az EYOF előtt egy hónappal vizesárkozott először.

– Elképesztően boldog voltam, szavakba sem tudom önteni, mit éreztem, amikor megkaptam az aranyérmet. Hatalmas élmény volt egy olimpiai szintű sporteseményen versenyezni, a hazai közönség pedig pluszerőt adott, hogy valóra váltsam az álmom.


A győztes Horváth Karolina a lány 2000 méteres akadályfutás döntője után a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon /Fotó: MTI – Balogh Zoltán

A jövőt illetően Karolina elmondta, hogy az ifik olimpiáján és Európa-bajnokságán is szeretne indulni. Utóbbi rendezvénynek Győr lesz a házigazdája, így Karolina régi ismerősként köszöntheti majd a Rába-parti várost.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Babos elődöntőt játszhat párosban

  Babos elődöntőt játszhat párosban

  Melbourne lett a magyar teniszezők kedvenc városa. Babos Tímea női párosban a négy, vegyes párosban pedig a nyolc közé jutott, s persze ott van Fucsovics Márton is, akit Roger Federer állított meg a negyedik körben.

 • Videóbíró segít az oroszországi vb-n

  Videóbíró segít az oroszországi vb-n

  Videóbíró segíti a játékvezetők munkáját a nyári, oroszországi futball-vb-n. Alkalmazása annyira biztos, hogy már a szponzort keresik, akinek az emblémáját a visszajátszásnál lehet majd látni.

 • Beteljesült álmok

  Beteljesült álmok

  Tudjuk, hogy a futballisták nem túl bonyolult lelket és ez ismét bebizonyosodott Alexis Sánchez és Henrikh Mkhitaryan esetében is, akiknek beteljesült a gyerekkori „álmuk”.

 • Vége! Nadal feladta

  Vége! Nadal feladta

  A világelső Rafael Nadal feladta negyeddöntős mérkőzését kedden a horvát Marin Cilic ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.