EUR: 309,68 Ft
CHF: 267,43 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Sport

Vízen és akadályokon át az aranyért

Emberfeletti erőről tett tanúbizonyságot a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Horváth Karolina, aki 2000 méteres akadályfutásban nem talált legyőzőre. A mindössze 14 éves atléta az első métertől az utolsóig magabiztosan vezetve lett aranyérmes.

Jakab Ágnes volt válogatott hosszútávfutó tanítványa 6 perc és 51 másodperc alatt ért célba. Mondhatni a siker szinte borítékolható volt, hiszen Karolina az utóbbi években sorra nyerte a korosztályos versenyeket triatlonban és középtávfutásban. A Jedlik Ányos Gimnázium nyolcadik osztályos diákja már kétszer is megkapta a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet. Idén áprilisban az országos diákolimpiai mezei futóversenyen diadalmaskodott, zsinórban harmadszor.

– A rajtnál igyekeztem minél hamarabb „kilőni”, ugyanis az akadályoknál és a vizesárkoknál nem akartam részese lenni a lökdösődésnek és a verekedésnek. Most már tudom, hogy jó taktikát választottam. Még mindig nem tudom felfogni, hogy én vagyok Európában a legjobb akadályfutó a korosztályomban – mondta lapunknak a Csepeli DAC kiválósága. Hozzátette, hogy az EYOF előtt egy hónappal vizesárkozott először.

– Elképesztően boldog voltam, szavakba sem tudom önteni, mit éreztem, amikor megkaptam az aranyérmet. Hatalmas élmény volt egy olimpiai szintű sporteseményen versenyezni, a hazai közönség pedig pluszerőt adott, hogy valóra váltsam az álmom.

A győztes Horváth Karolina a lány 2000 méteres akadályfutás döntője után a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon /Fotó: MTI – Balogh Zoltán

A jövőt illetően Karolina elmondta, hogy az ifik olimpiáján és Európa-bajnokságán is szeretne indulni. Utóbbi rendezvénynek Győr lesz a házigazdája, így Karolina régi ismerősként köszöntheti majd a Rába-parti várost.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Mandula egyedülálló anya lesz

    Mandula egyedülálló anya lesz

    Egyedülálló anya lesz Mandula Petra. Legalábbis néhány hónapig, hiszen az egykori kitűnő teniszező férje Floridában edzősködik, és hamarosan visszatér Amerikába, Petra pedig itthon gondoskodik négy gyerekükről.

  • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.