EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Belföld

Vona mellé került Simicska embere

Lehullt a lepel: a Jobbik új gazdájának, a nagybirtokos Simicska Lajosnak az összekötője máris a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a belső köréhez tartozik. Legalábbis a szélsőséges párt legutóbbi, városligeti rendezvényén Varga-Damm Andrea, korábban „civilként” aposztrofált ügyvéd ugyanolyan lelkesen mosolygott Vona balján, mint ahogy korábban Simicska jobbján tette.

Nem sokáig tartott a Simicska–Jobbik összeborulás egyébként is gyenge álcázása: a múlt hétvégén már kiderült, hogy a nagybirtokos oligarcha Simicska Lajos bizalmi embere, Varga-Damm Andrea ügyvéd vélhetően egyre fontosabb szerepet kap majd a szélsőséges Jobbik vezetésében. A cukiskodással próbálkozó, de tagságában antiszemita, rasszista, kirekesztő elemeket továbbra is gyűjtögető Jobbik Magyarország augusztus 20-ai rendezvényén a Városligetben kampányolt a bérunió fantazmagóriáját terjesztve (tegnapi lapszámunkban megírtuk, hogy alaposan le is buktatták magukat azzal kapcsolatban, hogyan játsszák ki a plakáttörvényt – a szerk.). A kampány három főszereplőjeként ült egy asztalhoz Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő, külügyminiszter-jelölt, Vona Gábor pártelnök és Varga-Damm Andrea ügyvéd. Utóbbi a Jobbik veszprémi képviselőjelöltje, tehát nem tartozik a szűkebb pártelithez. Neve akkor vált országosan ismertté, amikor tavasszal lefotózták őt Simicska Lajos VIP-páholyában a veszprémi kézilabdacsarnokban, a földbirtokos-nagyvállalkozó jobbján lelkesen tapsolva.


Varga-Damm akkor azzal kommentálta a fotót, hogy baráti körben szurkolt a város kézilabdacsapatának, amelynek legkitartóbb nagylelkű szurkolója maga Simicska Lajos.

Fotó: Facebook

 

Az eset után a Ripost arról írt: Simicska Varga-Dammon keresztül juttatja el utasításait Vona Gábor pártelnöknek.  Ezek után már csak az a (költői?) kérdés, vajon az ügyvédnő, aki Simicska jobbjáról került Vona Gábor baljára, mennyire igyekszik a nagyvállalkozó akaratát közvetíteni a Jobbik vezetése felé.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek