EUR: 312,87 Ft
CHF: 275,91 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Vona mellé került Simicska embere

Lehullt a lepel: a Jobbik új gazdájának, a nagybirtokos Simicska Lajosnak az összekötője máris a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a belső köréhez tartozik. Legalábbis a szélsőséges párt legutóbbi, városligeti rendezvényén Varga-Damm Andrea, korábban „civilként” aposztrofált ügyvéd ugyanolyan lelkesen mosolygott Vona balján, mint ahogy korábban Simicska jobbján tette.

Nem sokáig tartott a Simicska–Jobbik összeborulás egyébként is gyenge álcázása: a múlt hétvégén már kiderült, hogy a nagybirtokos oligarcha Simicska Lajos bizalmi embere, Varga-Damm Andrea ügyvéd vélhetően egyre fontosabb szerepet kap majd a szélsőséges Jobbik vezetésében. A cukiskodással próbálkozó, de tagságában antiszemita, rasszista, kirekesztő elemeket továbbra is gyűjtögető Jobbik Magyarország augusztus 20-ai rendezvényén a Városligetben kampányolt a bérunió fantazmagóriáját terjesztve (tegnapi lapszámunkban megírtuk, hogy alaposan le is buktatták magukat azzal kapcsolatban, hogyan játsszák ki a plakáttörvényt – a szerk.). A kampány három főszereplőjeként ült egy asztalhoz Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő, külügyminiszter-jelölt, Vona Gábor pártelnök és Varga-Damm Andrea ügyvéd. Utóbbi a Jobbik veszprémi képviselőjelöltje, tehát nem tartozik a szűkebb pártelithez. Neve akkor vált országosan ismertté, amikor tavasszal lefotózták őt Simicska Lajos VIP-páholyában a veszprémi kézilabdacsarnokban, a földbirtokos-nagyvállalkozó jobbján lelkesen tapsolva.


Varga-Damm akkor azzal kommentálta a fotót, hogy baráti körben szurkolt a város kézilabdacsapatának, amelynek legkitartóbb nagylelkű szurkolója maga Simicska Lajos.

Fotó: Facebook

 

Az eset után a Ripost arról írt: Simicska Varga-Dammon keresztül juttatja el utasításait Vona Gábor pártelnöknek.  Ezek után már csak az a (költői?) kérdés, vajon az ügyvédnő, aki Simicska jobbjáról került Vona Gábor baljára, mennyire igyekszik a nagyvállalkozó akaratát közvetíteni a Jobbik vezetése felé.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.

 • Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Elfogadhatatlannak minősítette Gyöngyösi Márton jobbikos frakcióvezető holokausztgyalázó, antiszemita kijelentéseit a Mazsihisz az Origo kérdéseire válaszolva. Mint emlékezetes a portál által megszerzett videókon a Jobbik második embere, aki korábban a zsidó származású képviselők listázását is javasolta, utána egy fórumon a zsidó népirtással viccelődött.

 • Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Hiányos, majd eltüntetett pénzügyi beszámoló a családi cégben, furcsa lakáskiutalás és még furcsább, közbeszerzést megkerülő pályáztatás – ezek a botrányok alakultak ki néhány hét alatt az “összellenzéki” hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter körül.

 • Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Az Országgyűlés 36 ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december történt botrányos akció miatt, amelyet ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt követtek el a politikusok.