2019. november 21., csütörtök
Olivér

Belföld

Tovább folytatódik a Jobbik háborúja a nyugdíjasokkal

Lassan három hete sértette vérig a magyar nyugdíjasokat Vona Gábor a Jobbik elnöke. A párt frakcióvezető-helyettese Staudt Gábor most rátett erre egy lapáttal: szerinte rendszeres, hogy az idősek “véresre verik egymást”. Szerinte a szépkorúak fegyvert ugyan még nem fogtak, de radikalizálódtak.

– Hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját – posztolta közösségi oldalán a megdöbbentő sorokat Vona Gábor, a Jobbik elnöke még július 22-én. Azóta több nyugdíjasszervezet is tiltakozott a sértő, lenéző mondatok láttán.


Fotó: Lokál

Vona Gábort hétfői sajtótájékoztatóján kérdezték korábbi blogbejegyzéséről is. A Jobbik elnöke azt felelte: az írás konkrét személyekről szólt, s szerinte nem neki, hanem a miniszterelnöknek kell bocsánatot kérnie. Hogy ezt mire alapozza talán ő sem tudja, de az jól látszik, hogy a Jobbik láthatóan megint magyarázkodik.

– Felháborítónak tartjuk, hogy Vona Gábor hetek óta nem hajlandó bocsánatot kérni az általa megsértett nyugdíjasoktól, sőt azóta meg is ismételte a sértegetéseit. A Jobbik elnökének mostani nyilatkozata is csak azt mutatja, hogy Vona Gábor a nyugdíjasokon gúnyolódik, de a szavazatuk azért jól jönne neki. A Jobbik már megint mást beszél és mást cselekszik, egyszerűen hiteltelen – reagált Vona szavaira közleményében a Fidesz.


A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba szerint Vona Gábor lenézően beszélt a magyar nyugdíjasokról, ezért minden magyar nyugdíjastól bocsánatot kell kérnie. Amíg ezt nem teszi meg, addig komoly ember nem állhat szóba vele.

Mindezek után a Jobbik továbbra sem kér bocsánatot, sőt a párt frakcióvezető-helyettese, Staudt Gábor újra vérig sértette az időseket.

Fotó: Csudai Sándor

– Nem bocsánatot kell kérni, hanem beszélni kell arról, hogy alakulhatott ki Magyarországon, hogy a nyugdíjasok radikalizálódnak – idézte a hirado.hu a jobbikost, aki szerint: egyre sűrűbben fordul elő, hogy baloldali és fideszes nyugdíjasok „véresre verik egymást”. – Ott még nem tartunk, hogy fegyvert fognak, (…) de ne is jussunk el idáig – fogalmazott.
– Elegünk van abból, hogy a Jobbik uszít, a nyugdíjasokat megbélyegzi és mindenfélével megvádolja. Kérjenek bocsánatot és a valóságról beszéljenek – reagált Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek