2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Sopron

120 éves a Soproni Képzőművészeti Társaság

A 120 éves Képzőművészeti Társaság jubileumi tárlata nyílt meg a Liszt Központ Munkácsy-termében. A látogatók 75 alkotást csodálhatnak meg.

Már látható a 120 éves Soproni Képzőművészeti Társaság jubileumi kiállítása a Liszt központ Munkácsy-termében. Az alkalomra összesen 110 műtárgyat nyújtottak be a társaság tagjai. Az alkotásokat Gáspárdy Tibor, Grabner József, Jakabné Tóth Márta, valamint Török Bernadett festőművészek zsűrizték, a válogatást követően 36 kiállító 75 művét láthatják az érdeklődők.


Különleges alkotások kerültek kiállításra
Fotó: Torma Sándor

– Technikailag színes a paletta, hiszen grafika, fotó, selyem, valamint akvarell-, olaj- és akrilfestmények is szerepelnek a kiállításon. A válogatás nemcsak technikailag sokrétű, hanem stílusában és tartalmában is – mondta Keresztény Richárd, a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke.
A Soproni Képzőművészeti Kör 1897. április 11-én alakult, az első kiállítást ebben az évben rendezték meg a Festőteremben. Az eltelt 120 esztendő alatt több ismert művész és közéleti személy vette ki részét a társaság irányításából, például Mende Gusztáv, Mühl Aladár vagy Csatkai Endre múzeumigazgató.
Az egyesület jelenleg 40 tagot számlál, csoportos kiállításokon évente 8-10 alkalommal mutatkoznak be. Emlékülések, emlékkiállítások is tartoznak hagyományos rendezvényeik közé. Az újabb kiállítás a napokban nyílt meg a Várkerület Galériában.

Nagy érdeklődés mutatkozott a tárlat megnyitóján
Fotó: Torma Sándor

A jubileumi tárlat kiállítói:
Áldozó László, Bazsóné Nagy Gabriella, Borsodi Zsuzsa, Cervenka Gerhard, Dedinszky Márta, Dorosmai Erzsébet, Fejér Zoltán, Giczi Lajos, Grabner József, Gyimóthy Zsuzsa, Győrffy Gabriella, Hasznos László, Herczeg Anikó, Horváth Endre, Jakabné Tóth Márta, Kosztkáné Vránich Rozália, Magyarné Derszib Eti, Major Mária Magdolna, Mezei Zsuzsa, Nyári László, Pócza Irma, Rajczi János, Rennerné Tóth Mária, Sarkady Antal, Szabó Katalin, Szényi Péter, Szilágyi Lajos, Szilágyiné Kaplony Éva, Szurokné Strassner Klára, Taschner Frigyes, Tóth Zoltán, Török Bernadett, Völgyi János, Wéber Károlyné, Zsombolyai Mária.

 

A Munkácsy-teremben berendezett jubileumi tárlat szeptember 24-ig, naponta 10-18 óráig látogatható.

110 beérkezett munkából válogatták ki a legkülönlegesebbeket
Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek