EUR: 344,97 Ft
CHF: 320,69 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Hódmezővásárhely

2020-ra készülhet el a tram-train

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a tram-train építését végző Strabag Vasútépítő Kft. lakossági fórum keretében ismertette szeptember 13-án a városi nagyvasúti villamossal kapcsolatos legfrissebb fejleményeket.

Szeged és Hódmezővásárhely között az összlakosság 20 százaléka ingázik rendszeresen. Ennek a forgalomnak a nagy része az utakra terhelődik. A tram-train lehetőséget adna arra, hogy újra fellendüljön a vasúti forgalom a két város között. Az üzemeltető MÁV-Start Zrt. úgy tervezi, hogy létrehoznak majd egy kombinált bérletet, amellyel mindkét város tömegközlekedése és a tram-train egyaránt igénybe vehető lesz.


A tervek szerint 2020-ra befejeződnek a nagyvasúti munkálatok -hangzott el Fotók: P7

A Strabag képviselője elmondta, hogy több szakaszon zajlanak majd a városon belüli munkálatok. Az első szakasz, ahol megkezdik a sínek lefektetését és az utak újragondolását, az Ady Endre utcát, a Bajcsy-Zsilinszky utcát, valamint az Andrássy utca belső részét érinti, amint a közműkiváltások befejeződtek. Ennek várható időpontja 2018 márciusa. A közműkiváltásokról a szakértő elmondta, hogy Az Ady Endre és a Bajcsy-Zsilinszky utcán előreláthatóan még októberben nagyobb lendülettel elkezdődnek a munkálatok, így félsávos és teljes pályás útlezárásokkal is kell majd számolniuk azoknak, akik arra közlekednek. A gázművek kiváltása jövőre lesz esedékes.

A Szeged és Hódmezővásárhely között húzódó tram-train elkészülte 2020-ra várható. A beruházás későbbi fázisairól elmondták: az a terv, hogy Makó irányába is folytatják Szegedről a vonalat, ezért várhatóan a Tisza felett egy új átívelő hidat is kell építeni. A végcél az, hogy Békéscsabától Szabadkáig húzódjon egy olyan elektromos árammal működő villamos- és vasútvonal, amelynek első lépéseit Hódmezővásárhelyen fogják elkezdeni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.