2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Sport

400 milliót keresett a válogatott az MLSZ-nek

A magyar válogatott eddigi négy hazai világbajnoki selejtezőnek köszönhetően a jegybevételekből mintegy 400 millió forintot rakott zsebre a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A Világgazdaság beszámolója szerint a 400 millió forintos bevétel úgy jött össze, hogy a Groupama Arénában rendezett találkozók közül a tavaly októberi, Svájc elleni (2-3) telt ház körülbelül 140 millió forintot jelentett, majd ezt követően Andorra fogadása (4-0) mintegy 120 milliós tétel volt a bevételi oldalon. Az Andorrában elszenvedett szégyenteljes 1-0-s vereséget követően az MLSZ úgy döntött, hogy a válogatott hátralévő vb-selejtezőire egységesen 1000 forintért vásárolhatnak jegyeket a szurkolók. A cikk megjegyezi, a számítást nehezítik az előzetesen megváltott bérletek, illetve a VIP-szektor változatlan árai, de ezeket is belekalkulálva a múlt csütörtöki, Lettország (3-1), illetve a vasárnapi, Portugália (0-1) elleni összecsapás összesen 140 millió forintos bevételt generált.


A lap megjegyzi, hogy ez az összeg nem a nyereséget mutatja, ugyanis egy-egy mérkőzés rendezése 60-80 millió forintba kerül, vagyis ez a teljes jegyárakkal számolva is elviszi a bevétel legalább 50-60 százalékát, a magyar–lett és a magyar–portugál összecsapás pedig nullszaldó körül alakulhatott.


MTI Fotó: Kovács Tamás

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek