2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Békéscsaba

A fiatalokat is bevonnák a polgárőrség munkájába

Az  ifjú polgárőrök iskolarendszerű oktatásáról egyeztettek a közelmúltban Békéscsabán. A polgárőrök átlagéletkora viszonylag magas, ezért nem titkolt szándék az sem, hogy a fiatalok felnőttként is részt vegyenek majd az egyesületek munkájában.

Az ifjúságot is szeretnék bevonni a jövőben a polgárőrök munkájába, hogy társadalmi szerepvállalásként bűnmegelőző tevékenységet folytathassanak. Ezzel kapcsolatban egyeztettek a szakemberek a napokban a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiumában – tudtuk meg Gyarmati Sándortól, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnökétől.


A törvényi keretek is adottak már ahhoz, hogy a 14 és 18 év közötti fiatalokat ifjú polgárőrként bevonhassák a bűnmegelőzésbe. A megbeszélésen Mucsi Balázs, a centrum főigazgatója kiemelte, munkatársai között is vannak többen, akik polgárőrként is teljesítenek szolgálatot. Érkezett a részükre egy megkeresés, miszerint az ifjúsági tagozatba szeretnének toborozni a centrum mintegy 6200 diákja közül. Mucsi Balázs arról is beszámolt, hogy egy-egy rendezvényük a diákság létszámából fakadóan valódi embertömegeket mozgat meg, és mindig számíthattak a polgárőrök önzetlen segítségére. Éppen ezért örömmel vállalták az együttműködést.

A megbeszélésen szó esett arról, hogy milyen képzéseket kellene elindítani az ifjúsági tagozat számára és hogy milyen lehetőségek vannak az együttműködésre. Dr. Túrós András ny. r. altábornagy, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke arról tájékoztatott, ez a szervezet megérett arra, hogy a fiatalokkal is kiemeltebben foglalkozzon és megtanítsa őket a társadalmi felelősségvállalásra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.