EUR: 315,90 Ft
CHF: 281,35 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

A Jobbik már Simicskáé

A Jobbik végképp Simicskáé, Vonának mindenben azt kell tenni, amit Simicska diktál – írja az Origo. A lap korábban arról számolt be, a Jobbik, ha fizet is valaha, majd csak később egyenlíti ki a plakáthelyek árát Simicska Lajos cégének, a Publimont Kft.-nek, így játszva ki az átláthatósági törvényt – értesült az Origo a cég igazgatótanácsi ülésén elhangzottakról.

Az oligarcha, a tőle megszokott rejtőzködést teljesen feladva, személyesen jelent meg pár napja a Publimont igazgatótanácsi ülésén, és felszólította a céget, hogy azonnal át kell engedni a plakáthelyeket a Jobbiknak, úgy, hogy a párt majd később fizet. A plakáthelyek értéke körülbelül 1 Milliárd Forintot ér. A fenti ügylet, tiltott pártfinanszírozás, hiszen a a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló 1989. évi XXXIII. törvény egyértelműen kimondja, hogy „A párt részére jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet vagyoni hozzájárulást nem adhat, a párt jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettől vagyoni hozzájárulást nem fogadhat el.” – írja az Origo.


A lap ismerteti, hogy a fenti szabály megsértését Állami Számvevőszéki vizsgálat követi és a tiltott finanszírozást elfogadó párt tizenöt napon belül köteles a központi költségvetésnek befizetni annak értékét, illetve csökkenteni kell a párt központi támogatását a tiltott támogatás összegével.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.