EUR: 348,05 Ft
CHF: 328,11 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Belföld

A Jobbik már Simicskáé

A Jobbik végképp Simicskáé, Vonának mindenben azt kell tenni, amit Simicska diktál – írja az Origo. A lap korábban arról számolt be, a Jobbik, ha fizet is valaha, majd csak később egyenlíti ki a plakáthelyek árát Simicska Lajos cégének, a Publimont Kft.-nek, így játszva ki az átláthatósági törvényt – értesült az Origo a cég igazgatótanácsi ülésén elhangzottakról.

Az oligarcha, a tőle megszokott rejtőzködést teljesen feladva, személyesen jelent meg pár napja a Publimont igazgatótanácsi ülésén, és felszólította a céget, hogy azonnal át kell engedni a plakáthelyeket a Jobbiknak, úgy, hogy a párt majd később fizet. A plakáthelyek értéke körülbelül 1 Milliárd Forintot ér. A fenti ügylet, tiltott pártfinanszírozás, hiszen a a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló 1989. évi XXXIII. törvény egyértelműen kimondja, hogy „A párt részére jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet vagyoni hozzájárulást nem adhat, a párt jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettől vagyoni hozzájárulást nem fogadhat el.” – írja az Origo.


A lap ismerteti, hogy a fenti szabály megsértését Állami Számvevőszéki vizsgálat követi és a tiltott finanszírozást elfogadó párt tizenöt napon belül köteles a központi költségvetésnek befizetni annak értékét, illetve csökkenteni kell a párt központi támogatását a tiltott támogatás összegével.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A Budapest Bank csatlakozik a Takarék Csoport és az MKB együttműködéséhez

  A Budapest Bank csatlakozik a Takarék Csoport és az MKB együttműködéséhez

  A Budapest Bank Zrt. (BB) csatlakozik az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB) és az MKB Bank Nyrt. (MKB) stratégiai együttműködéséhez, amelyben egy hazai tulajdonú bankcsoport létrehozásának keretrendszerét vizsgálják meg és készítik elő – közölte a három pénzintézet kedden az MTI-vel.

 • Június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet

  Június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet

  Két héten belül megszavazhatja az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és különleges jogrendi állapot megszüntetését – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

 • Fidesz: Pikó vállalja a felelősséget a döntéseiért!

  Fidesz: Pikó vállalja a felelősséget a döntéseiért!

  A Fidesz józsefvárosi szervezete felszólítja a kerület ellenzéki támogatással megválasztott polgármesterét, Pikó Andrást, hogy vállalja végre a felelősséget döntéseiért, és mondja meg az igazságot a közszolgálati lakások elvételéről.