2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Tatabánya

A jók között a legjobbak

A Príma-díj tulajdonképpen egy virtuális értékmegőrző – vallják az eseményt szervező Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége vezetői. A megyei díjak átadását a múlt hétvégén tartották.

13. alkalommal adták át a megyei Príma-díjakat pénteken a Jászai Mari Színház, Népházban rendezett gálán. Idén dr. Dombi J. Péter, a Szent Borbála Kórház főorvosa-orvosigazgatója, az Agora Nonprofit Kft. és a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar részesült a rangos elismerésben. Különdíjat kapott a komáromi Duna Népdalkör, míg a Jó Szerencsét! Emlékév alkalmából alapított másik különdíjat az Oroszlányi Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Intézmény érdemelte ki, a közönségdíjas pedig az esztergomi ultramaraton-futó Maráz Zsuzsanna lett.


Pordán Zsigmond kiemelte: a Príma Díjátadó Gálaest az elmúlt években az összefogás szimbólumává vált.

– Igazi civil együttműködés a gála megszervezése – mondta el az esemény felett diszponáló Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megyei elnöke. – Az elmúlt tizenhárom év alatt összesen hatvanmillió forinttal támogattuk a megye kulturális, tudományos és sportéletét, ami igen jelentős összeg. Hiszem, hogy olyanokat támogattunk és támogatunk, akik mind szakmailag, mind emberileg példaképek lehetnek. Több mint száz vállalkozás áll a program mögött, ami jól mutatja, milyen széles körű támogatottsága van a Príma-díjnak. Bátran ki merem jelenteni, hogy mára hatalmas presztízse lett az elismerésnek, a gálaest pedig a megye legfontosabb társasági eseményévé vált.


A csapatmunka sikere

Sámuel Botond ügyvezető – Salamon Hugó szakmai igazgató és Hardiné Szabó Anita koordinációs igazgató társaságában – vette át a Jászai Mari Színház, Népházban a Komárom-Esztergom Megyei Príma Díjat, amelyet idén a magyar közművelődés kategóriában az Agora Nonprofit Kft. kapott.

Szerencsére el vagyunk kényeztetve az elismerésekkel – mondta el mosolyogva Sámuel Botond. – Ezúttal a megye legnagyobb jelentőségű díját érdemeltük ki, így bátran mondhatom: az Agora Nonprofit Kft. jelenleg a csúcson van. Természetesen tele vagyunk tervekkel és célokkal a jövőre nézve is, így nem szeretnénk a későbbiekben sem alább adni. Fontos kiemelnem, hogy ebben a díjban közel száz ember munkája van benne, így egy igazi csapatsikerről beszélhetünk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen kiváló szakmai stábbal dolgozhatunk együtt.

Az Agora Nonprofit Kft. 2015-ben Minősített Közművelődési Intézmény lett, míg tavaly Közművelődési Minőség Díjat kapott.

A Príma-díj tulajdonképpen egy virtuális értékmegőrző a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vezetői szerint.

– Különlegessége a Príma-díjnak, hogy a vállalkozók a saját vagyonukból támogatják a kulturális élet szereplőit – hangsúlyozta Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára. – Komárom-Esztergom egy gazdag megye, így rengeteg értékkel büszkélkedhet és minden évben nagyon színes a műsor is.

Aki mindennap adni szeretne

A Magyar Tudomány kategóriában dr. Dombi J. Péter, a Szent Borbála Kórház orvosigazgatója vehette át a Komárom-Esztergom Megyei Príma-díjat.

Már a jelölés is hatalmas megtiszteltetés volt – fogalmazott az intézmény osztályvezető főorvosa. – Azt hiszem, minden jelölt olyan gondolkodású ember, aki próbál valami pluszt hozzátenni a szakmai feladatokhoz. Ez az elismerés csak megerősít abban, hogy jó úton járok.

A megyei kórház onkológiai-hematológiai osztályának vezetője kapta a díjazottak közül talán a legnagyobb ovációt.

Tőlem szokatlan, hogy zavarba jöjjek, ezúttal azonban ez is jólesett – reagálta le ezt dr. Dombi J. Péter. – Büszke vagyok arra, hogy a Szent Borbála Kórház csapatának tagjaként kaphattam meg ezt a díjat, és továbbra is szeretnék minél többet adni az embereknek. Elsősorban egyébként a szüleimnek ajánlanám az elismerést, illetve minden tatabányai polgárnak, hiszen azt gondolom, minden itt élő ember príma.

Dr. Dombi J. Péter a Príma-díjasoknak járó egymillió forint mellett természetesen az elismerést jelző plakettet és oklevelet, valamint a külön az erre az alkalomra készített aranymedált is átvehette.

Természetesen a többi jelölt munkásságát is elismerték, így Fehér László Gábor, Kiprich József, Mórocz István és az Egressy Kamarakórus is átvehette a külön erre az alkalomra készíttetett aranymedált, az oklevelet és a támogatók ajándékát. A gálaesten fellépett a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Intézmény növendékeiből és tanáraiból álló zenekar, az Egressy Kamarakórus, Mikola Gergő színművész és a Népház Show Formációs Táncegyüttes is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.