EUR: 345,49 Ft
CHF: 323,00 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Dunaújváros

A jövő szakembereinek kényelméért

Felújították a Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskola Apáczai úti intézményének tetőszerkezetét. Az átadóünnepségen egyúttal összegezték a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumhoz tartozó valamennyi tagiskolában végrehajtott beruházásokat. Egy év alatt mintegy félmilliárd forint értékben korszerűsítették a középiskolákat.

A Dunaferr középiskola felújított tetőszerkezetének átadásán megjelent dr. Dorkota Lajos, Dunaújváros díszpolgára, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Cserna Gábor polgármester és Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója.


Cserna Gábor polgármester, Csapó Gábor főigazgató és dr. Dorkota Lajos, Dunaújváros díszpolgára

A beruházás értéke százmillió forint. A teljes tetőszerkezetet szigetelték, de megújult a tornaterem is: új világítást és több felszerelést is kapott. Csapó Gábor az átadóünnepségen tartott beszédében összegezte a szakképzési centrumot érintő, az elmúlt egy évben végzett felújításokat. Ezek során kicserélték a Rudas középiskola nyílászáróit, valamint nyolcszáz napelemet telepítettek a Rudas, a Dunaferr, a Hild és a Lorántffy iskola tetejére – utóbbi intézménynek a számítások szerint teljes áramellátását napenergia biztosítja majd.

A fejlesztések a Nemzetgazdasági Minisztérium jóvoltából valósultak meg, de a munkálatok elvégzéséhez Dunaújváros önkormányzata is nyújtott anyagi segítséget. Mindezek célja a minőségi szakképzés elősegítése.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.