2019. február 18., hétfő
Bernadett

Egyéb Békéscsaba

A legnagyobb versenyeken is dobogóra állhattak

A Kopp-Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői mindig is fantasztikus sportsikerekkel öregbítették az egyesület és a város hírnevét, nincs ez másként Márton Anita súlylökő és Baji Balázs gátfutó esetében sem. Idén nyáron pedig tovább bővült a kiemelkedő eredmények sora.

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt hónapokból melyik versenyükre emlékeznek a legszívesebben, melyik eredményükre a legbüszkébbek, nehezen tud felelni a két csabai atléta, ami talán nem is olyan meglepő, elnézve az eddig elérteket. Márton Anita a Gyémánt Liga állomásait és természetesen a londoni világversenyt emelte ki, hiszen a fő cél az volt, hogy dobogóra állhasson – végül második lett. Baji Balázs is részt vett ebben a szezonban a Gyémánt Ligában, emellett elindult az augusztus végén Tajpejben rendezett Universiadén is, ahol a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A világbajnokság számára is csodálatos volt és talán csak remélt eredményt hozott: 13,28 másodperces idejével harmadik lett a 110 méteres gátfutás döntőjében, ezzel ő lett az első magyar versenyző a szabadtéri atlétikai világbajnokságokon, aki futószámban érmet szerzett.


Fotó: Fekete Róbert
Márton Anitát és Baji Balázst, a Kopp-Békéscsabai Atlétikai Club versenyzőit köszöntötte Szarvas Péter polgármester

A sok verseny közben nem sok idejük jut a kikapcsolódásra a csabai sportolóknak. Ahogy Márton Anitától megtudtuk, számukra szeptember közepéig tart a szezon, utána következhet a nyaralás vagy pihenés, amire idén is sort kerít. Baji Balázs nem a nyaralást tervezgeti, inkább arra használja ezt az időt, hogy olyan dolgokkal foglalkozzon, amelyekre a rendszeres edzés mellett kevés lehetősége van. Emellett a munkára is egyre nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni, hiszen idén állatorvosi diplomát szerzett és el is kezdett ezen a területen dolgozni. Szerencsére a munkahelyén megértik, hogy számára egyelőre a sport az első, ami miatt akár heteket is kénytelen távol maradni. Az egyensúly megteremtése lesz a következő hetek, hónapok egyik fő feladata.

Bár egyik sportoló sem él jelenleg Békéscsabán, Anita Szegeden, Balázs pedig Budapesten helyezkedett el, nem gondolnak arra, hogy másik egyesület színeiben folytassák a versenyzést. Mindketten úgy érzik, itthon vannak a városban, megismerik őket az emberek, elismerik a munkájukat a város vezetői, és a klub mindig mellettük állt, ha segítségre volt szükségük. A napokban például őket is köszöntötte Szarvas Péter polgármester a Városházán, majd a közösségi oldalán így nyilatkozott a sportolókról: „Anita és Balázs egyébként olyan példaértékű sportolók gyermekeink, unokáink előtt, akik rendkívüli sportteljesítményükön túl diplomás szakemberek. Békéscsaba nevében köszönet a szenzációs sikerekért és csak így tovább!”


Kapcsolódó Cikkek