EUR: 344,43 Ft
CHF: 318,07 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb XVII.kerület

A mozihoz gurultak a retropartyzánok

Szokás szerint a Kerepesi és Keresztúri út sarkánál találkoztak az oldtimerek, hogy közösen a Maros mozihoz guruljanak. Évről évre az egyik leglátványosabb kerületi megmozdulás a rákosligeti születésnapi programsorozat részeként megrendezett Retropartyzánok elnevezésű esemény, amikor rég nem látott autócsodákat lehet testközelből megtekinteni.

Rákosliget idén is heteken át tartó programokkal ünnepli a kerületrész születésnapját. Az idei, 118. évfordulón sem maradhatott el az esti gurulás (ahogy a helyiek becézik − a szerk.). Múlt pénteken a Kerepesi és Keresztúri út találkozásánál gyülekeztek a járgányok, majd vonultak közösen a Maros mozi elé, ahol bárki közelebbről is szemügyre vehette az autókülönlegességeket. Szokás szerint filmnézés zárta az estét, idén a Kicsi kocsi kalandjai című klasszikust választották a szervezők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.