EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Nagykanizsa

A nagy őszi focihadjárat

Az őszi szezon feléhez érve magabiztosan vezeti a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tabelláját az UFC. Gombos Zsolt – tavalyhoz képest – megfiatalított alakulata eddig minden ellenfelén átgázolt, csupán egyetlen szoros meccset játszott, de Zalaszentgróton is begyűjtötte a három pontot.

A Nagykanizsa mérlege hét fordulót követően egészen extra: a hét győzelemhez 25 rúgott és két kapott gól társul, s a csapat játéka is egyre érettebb, tudatosabb. Eddig a Keszthely, a Gyenesdiás, a Teskánd, a Gellénháza, a Csesztreg, a Zalaszentgrót és a Zalalövő kapitulált Márton Andrásék előtt, és Gombos mester még azt is megteheti, hogy – élve a megyei bajnokság szabályaival – meccsenként 5-6 játékost cserél, folyamatosan lehetőséget biztosítva a fiataloknak is.


Ám az UFC nemcsak a bajnokságban vitézkedik, hanem a Magyar Kupában is. Túljutva a zalai küzdelmeken, az országos főtáblán is behúzott már egy fontos derbit a Kanizsa, amivel a legjobb 64 közé jutott. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei listavezető vérzett el a minap az Olajbányász-stadionban, a Törökszentmiklós elleni 2-0-ból Gerencsér és Lőrinc egy-egy találattal vette ki a részét.

A kanizsaiak (pirosban) fejben – és fejjel – is jobbak voltak a Törökszentmiklósnál az MK-meccsen (Fotó: Gergely Szilárd)

Megállni és pihenni azonban nem lehet, az előttünk álló hétvégén ugyanis rangadó vár a Nagykanizsára. A bajnokcsapat a tavaly második helyen végzett Csács otthonába utazik, amely jelenleg is ebben a pozícióban található. A nemesapáti alakulat a nyáron jelentősen megerősödött, több, korábbi élvonalbeli, illetve NB II-es spílerrel erősített, s valószínűleg ez a 90 perc nem lesz sétagalopp az UFC számára.


Öröm az is a nagykanizsai focibarátok számára, hogy a város másik csapata, a Kiskanizsa is megkezdte a pontok gyűjtögetését. Lukács István együttese négy forduló után még sereghajtó volt – nulla ponttal, mínusz 10-es gólkülönbséggel –, most viszont már a 13., négy egységet behúzva az elmúlt hetekben. Igaz, az előző hétvége nem sikerült jól, mert a Sáskák SE Hévízen 8-0-ra kikapott, de a bombaerős és a Nagykanizsa, továbbá a Csács mellett a pontvadászat harmadik esélyesének tartott fürdővárosiak otthonában borítékolható volt a vereség, még ha a gólarány – fociszlenggel – picit erősnek is tűnik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.