2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

A nemzetállami intézkedések védik az EU-t

A nemzetállami intézkedések védik meg az EU határait, az unió e téren nem volt sikeres – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Az államtitkár hozzátette: a kvótahatározat eltúlzott és alkalmatlan eszköz, de közben van állandó és kötelező kvótára vonatkozó bizottsági javaslat is, holott a menekültügy tagállami hatáskörbe tartozik. E téren nem tehet egyoldalú lépéseket az EU – jelentette ki.


A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Völner Pál emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban az EU menekültügyi biztosa már kötelező kvótáról beszélt, az Európai Parlament elnöke pedig a kvóták megemeléséről.

Nem szabad hagyni, hogy egy értelmetlen intézkedés miatt retorzió érje Magyarországot – hangoztatta.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor

    Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor

    Orbán Viktor miniszterelnök kedden videokonferencia keretében megbeszélést folytatott a V4-országok kormányfőivel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével.

  • Készülni kell a járvány második hullámára

    Készülni kell a járvány második hullámára

    Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az Országgyűlés keddi ülésén elmondta, hogy a koronavírus-járvány okozta válság 10 év eredményeire jelent veszélyt, de a kormány mindent megtesz, hogy az időben meghozott döntésekkel a gazdaságvédelmi intézkedésekkel és összefogással legyőzzük az akadályokat.