2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Ózd

A reformáció fája

Hálaadó gyülekezeti napot tartottak Nekézsenyben a reformáció 500 évének áldásaiért. A rendezvényre hazalátogatott Balog Zoltán is, aki gyermekéveit ezen a kicsi, de gyönyörű településen töltötte. Az emberi erőforrások minisztere a templomkertben mondott köszöntőjében úgy fogalmazott: az elültetett fa gyökerei odatalálnak azokhoz a vízerekhez, amelyek a tiszta forrást jelentik majd számára.

– Az emberi életben ugyanezt éljük meg. Sok földet, sok törmeléket el kell tisztítani, el kell takarítani, hogy eljussunk a forrásig. Erre való ez a templom, erre való ez a templomkert, ahol ezt a tisztogatást el tudjuk végezni, hogy közvetlenül kapcsolódjunk oda, ahonnan az életünknek az ereje, a lelkünknek és testünknek a megújulása következik. Ez pedig nem más, mint az az élő hit, amelyet reformátor eleink 500 évvel ezelőtt felfedeztek. De mi tudjuk, hogy ez egy 2000 éves nagy ajándéka az Úristennek – fogalmazott a miniszter.


Ünnepi beszéde után Balog Zoltán fát ültetett a helyi református templom kertjében, majd a templomban megtartott istentisztelet keretében igét hirdetett.

Fotó: Lokál
Facsemetét ültetett a templomkertbe Balog Zoltán a reformáció 500 éves évfordulóján

Fotó: Lokál
Miniszteri igehirdetés Nekézseny református templomában

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.