EUR: 349,36 Ft
CHF: 326,33 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Zalaegerszeg

A Republic a motoros polgárőrők mellé állt

A Kéklámpás Ördögök Motoros Polgárőr Egyesület  egy hatalmas jótékonysági koncert erejéig meghívta a Republicot, amely örökzöld slágereivel érkezett, hogy segítse a két keréken gurulók áldozatos munkáját. A koncert annyira jól sikerült, hogy a zenekar menedzsere szerint az „év hangulata” címet bátran birtokolhatja.

A defibrillátoros és sebkötöző eszközök jövőbeli megvásárlását a Zala Megyei Közgyűlés vezetősége, a koncertlátogatók, illetve Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Balaicz Zoltán polgármester, a Zala megyei Polgárőr Szövetség részéről pedig Horváth Róbert támogatta. A koncertet délutánig tartó, játékos és érdekes feladatokkal tarkított szezonzáró motoros túra előzte meg.


A hivatalos megnyitón a polgárőrség fontossága a balesetmegelőző tevékenysége is szerepet kapott
Fotó: Hajmási Baranyai Noémi

A hivatalos megnyitót és regisztrációt követően a Zala Pláza előtti térről csapatokat alkotva indultak a vasparipák, majd első állomásuk Zalaszentgrótra, a Templom térre vezetett, ahol játékos ügyességi feladatok várták őket. A söjtöri mentőállomáson életmentési technikákat tanultak, például azt is, hogy motoros baleset esetén hogyan kell a sérült fejéről eltávolítani a sisakot. Az egervári régi lőszerraktár területén az utolsó feladat a célba lövés volt, itt kezdők és haladók  próbálhatták ki tudásukat. A túra végső beérkezési célpontja az Egervári Várkastély volt, ahol forró babgulyással várták az úton elfáradtakat, majd a továbbiakban vártúrára, beszélgetésre, szabad programokra nyílt lehetőség. A Zala Megyei Szent Rafael Kórház kardiológiai osztálya is szerepet vállalt a rendezvényen, ahol EKG-val szűrték ki azokat, akiknél bármilyen eltérést észleltek. Bizony jócskán voltak, akiket a háziorvosukhoz irányítottak. A szervezők jótékony célból 100 liter gulyást a zalaegerszegi hajléktalanszállónak ajánlottak fel. A folytatásban a Kéklámpás Ördögök Motoros Polgárőrség további tagokat toboroz, majd a már meglévő csapatának elindítja az egészségügyi, életvédelmi, életmentési, valamint vezetéstechnikai képzéseit. Az egyesület már rendelkezik egy defibrillátorral, illetve oktató eszközzel is, ám  a hatékony munkához szükség lesz még egy újraélesztő készülékre.Várnak mindenkit, aki A kategóriás motoros jogosítvánnyal rendelkezik és szívesen válna életmentővé.

A Republic együttes fergeteges koncertet adott
Fotó: Inhof András

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.