EUR: 344,43 Ft
CHF: 317,26 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb

A street food ősszel is fut

A street food nem csak nyári műfaj, a hűvösebb idő beköszöntével is számos különlegességgel rukkolnak elő az utca sztárszakácsai.

Gál Attila, a Piknik UtczaBár Michelin-jelölt séfje jellegzetes sárga kisbuszával most a zuglói Rákos-patak partjára költözött, és a Gvadányi utcában várja vendégeit.


Gál Attila munka közben

– Ilyenkor jön el a  forró levesek ideje a street foodban – magyarázta Gál Attila, aki egyedi hamburgereit már az ősz ízeiben komponálja meg. – A cékla, a gesztenye és a sütőtök az, amiben gondolkodom, és batátát, vagyis édesburgonyát is sütök majd. A gyerekek körében ez biztosan sláger lesz. Kevés zsírral dolgozom, és nagyon fontos, hogy egészséges ételeket adjak a vendégeknek. Szerencsére lassan túljutunk a hasáb-ketchup kombón, egyre bátrabban kóstolgatják a magyar emberek is az új ízeket, de a minőséget sajnos még nem keressük elég tudatosan. Azért jó az irány, mert sokan kíváncsiak az újdonságokra. A fesztiválozó fiatalok  számára teljesen természetes a street food, de szeretném, ha a családok is felfedeznék maguknak a street kitchent – mondja Attila.

A PiknikUtczaBár a fesztiválközönség kedvence

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.