EUR: 344,48 Ft
CHF: 318,03 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Szeged

A svéd bajnok látogat Szegedre

Az idei kiírás során először lép pályára saját közönsége előtt a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában: Zubai Szabolcsékra vasárnap a svéd Kristianstad vár.

Két idegenbeli találkozót követően október első napján első alkalommal játszik az újszegedi sportcsarnokban nemzetközi mérkőzést a 2017/18-as idényben a MOL-Pick Szeged. A Tisza-partiak ellenfele a csoportkör harmadik fordulójában a svéd bajnokságot zsinórban három alkalommal megnyerő IFK Kristianstad lesz, az északi, tipikusan dinamikus kézilabda pedig korántsem sem ígér egyértelmű sikert, még ha papíron esélyesebbként is várhatja a találkozót a Pick.


Október első napján első alkalommal játszik az újszegedi sportcsarnokban nemzetközi mérkőzést az idényben a MOL-Pick Szeged

A háromkoronás nemzetet képviselő csapattól távozott a világ kézilabdázásának egyik nagy ígérete, a 21 éves balszélső, Jerry Tollbring, aki a – szintén a BL A csoportjában szereplő – Rhein-Neckar Löwenbe igazolt a nyáron, ugyanakkor gyors játékosokban így sincs hiány a Kristianstad oldalán. A svédek az eddigi két fordulóban döntetlent játszottak a Zágrábbal, valamint szoros mérkőzésen, csupán két góllal kaptak ki a Barcelona vendégeként. Ami a szegediek eddigi szereplését illeti: egy nehéz mérkőzésen, Nantes-ban vereséggel kezdte a csoportkör küzdelmeit a gárda, majd – akárcsak a tavalyi kiírásban – múlt szombaton Horvátországban a Zágráb ellen már sikerült nyerni, így megvan az első győzelme a Szegednek a BL-ben. Ami további bizakodásra adhat okot, hogy bár volt egy periódus, amikor a horvátok egyetlen gólra fel tudtak jönni, mintegy 50 percen keresztül uralta a játékot a Pick, hátul José Manuel Sierra bravúrok sorát mutatta be a kapuban, míg az átlövők, Szergej Gorbok, Denis Buntics és Balogh Zsolt is alaposan kivették részüket a sikerből, hárman a 28 szegedi gól több mint felét, összesen tizenhatot vállaltak magukra. Ami még inkább a MOL-Pick Szeged felé billentheti a vasárnapi mérkőzés esélyeit, az az, hogy a tavalyi csoportkör során is találkozott egymással a két együttes, akkor Svédországban és az újszegedi sportcsarnokban is nyerni tudott a Szeged – sőt mi több a két csapat legutóbbi hét egymás elleni mérkőzését, beleértve az augusztus végi Kanizsa-kupa döntőjét is, rendre a Szeged nyerte. A Magyarkanizsán megrendezett tornán hat góllal, 34–28-ra tudott győzni Juan Carlos Pastor együttese, így megvédte címét a tornán.

Következik

A MOL-Pick Szeged–IFK Kristianstad BL-mérkőzés október 1-jén (vasárnap) 17 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban.

A bajnoki formákat elemezve elmondható, hogy mindkét csapat hibátlan mérleggel, öt-öt győzelemmel áll hazája pontvadászatának élén, bár a svédek többnyire nem a bajnoki címért küzdő együttesek ellen játszottak az eddigiek során. Fontos lenne a MOL-Pick Szeged számára, hogy győzelemmel mutatkozzon be az újszegedi sportcsarnokban az idei BL-idényben, hiszen egy héttel később, október nyolcadikán a címvédő macedón Vardar Szkopje látogat a Tisza partjára. Ezen a meccsen várhatóan jóval keményebb kihívás előtt áll a Szeged, így amennyiben balul sülne el a svéd gárda elleni meccs, négy fordulót követően nem túl kedvező pozícióból várhatnák a folytatást Bánhidi Bencéék – ugyanakkor erre a zágrábi formát látva aligha utal bármi is.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.