2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

A Takarék Csoport Magyarországon egyedülálló innovatív fejlesztéssel rukkol elő

Magyarországon egyedülálló új megoldást fejlesztett ki a Takarék Csoport, a négy keréken guruló bankot. A mozgó bankfióknak kialakított és ATM-mel felszerelt kisbusz a jövő héttől az ország bármely pontján felbukkanhat és elérhetővé teszi a takarékok termékeit és szolgáltatásait. Az utazó pénzintézet nemcsak olyan távoli településeken parkolhat le, ahol soha nem volt és most sincs bankfiók, hanem például fesztiválokra, rendezvényekre is begördülhet. A Takarék-busz igen fontos szerepet tölthet be a kisebb településeken élő idősebb és fiatalabb lakosság, vállalkozók és önkormányzatok mindennapjaiban.

Teljesen új dimenziókba helyezi a magyarországi banki ügyintézést a Takarékbank legújabb fejlesztése. Míg eddig személyesen kizárólag úgy lehetett pénzügyi szolgáltatásokat igénybe venni, ha valaki felkeresett egy bankfiókot, addig a jövőben a bankfiók megy az ügyfélhez. A település főterén vagy akár a házunk előtt is megálló Takarék-buszban a lakossági és vállalati ügyfelek elérhetik a takarékok termékeit és szolgáltatásait. A Takarék-buszban egyaránt lehet például személyi kölcsönt, Családi Otthonteremtési Kedvezményt vagy vállalkozói hiteleket igényelni, továbbá folyószámlát kezelni és pénzt befektetni, az ATM-ből pedig a készpénzfelvétel is megoldott. A kisbusz minden szempontból megfelel a bankbiztonsági szabályoknak.


Bár ma már alig van olyan áru, amit ne lehetne házhoz szállíttatni, ez alól eddig a hazai bankszektor termékei kivételt jelentettek. Ezen változtat a Takarékbank új, innovatív fejlesztése. Az utazó bankban a személyes ügyintézéshez még mindig jelentős számban ragaszkodó ügyfelek – legyenek magánszemélyek vagy vállalkozók – úgy érezhetik magukat, mint egy bankfiókban. A pénz befizetése és ATM-es felvétele mellett a buszban utazó szakképzett banki ügyintézőn keresztül nemcsak pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat igényelhetnek, hanem személyre szabott tanácsokat kaphatnak ahhoz, mibe tegyék a pénzüket, vagy milyen forrás passzol a leginkább elképzeléseik megvalósításához, vállalkozásuk fejlesztéséhez.

Az utazó bankban — amely akadálymentesített — azok is könnyedén intézhetik a pénzügyeiket, akik olyan távoli településeken élnek, ahol egyetlen bankfiók sem működik, s a legközelebbi kirendeltség kilométerekre található. Az innovatív szolgáltatás várhatóan nagy népszerűségnek örvend majd a kisebb települések idősebb és fiatalabb lakosainak, vállalkozóinak és önkormányzatainak körében. A Takarékbank mozgó bankja különösen fontos és kényelmes, ügyfélbarát megoldás egy olyan időszakban, amikor a hazai hitelintézetek sorra zárják be a vidéki fiókjaikat.


“A takarékok közel annyi bankfiókot üzemeltetnek, mint az összes többi bank együttvéve. Ezzel az ötletes szolgáltatással még egy lépéssel közelebb kerülünk az ügyfeleinkhez”, – jelentette ki Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: „a Takarék Csoport itt nem áll meg, hamarosan újabb innovatív fejlesztésekkel rukkolunk elő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  A kormánypártok az Országgyűlésben elfogadott határozat alapján megerősítették, hogy a klímavédelmi célok változatlanok a gazdaság és a munkahelyek védelme mellett – tartalmazza a Fidesz-frakció helyettes vezetőjének szerdai, az MTI-hez eljuttatott sajtónyilatkozata.

 • 5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  A járványhelyzet alatt több helyen hoztak olyan intézkedéseket, amelyekkel a biciklis közlekedést könnyítik meg és ösztönzik. Ezek egy része még most is érvényben van, ezért kézenfekvő a biciklit választani a környezetszennyező autó helyett vagy a zsúfoltabb tömegközlekedés helyett.

 • Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Jégesővel érkezett a vihar Magyarország  déli részére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján hívják fel a figyelmet arra, hogy riasztást adtak ki a vihar miatt.

 • A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) arra kéri a főváros vezetését, hogy ne akadályozza a Liget Budapest Projekt befejezéséhez szükséges múzeumok és a színház megépítését – tartalmazza az egyesület elnökségének közleménye, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.