2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb XXI.kerület

A tragédiát játszották a Magyar Dráma Napján

Rendhagyó irodalomóra keretében mutattak be részleteket a Dél-pesti Tankerületi Központ diákjai Madách Imre Az ember tragédiája című színjátékából a Magyar Dráma Napján a Királyerdei Művelődési Házban. Az előadást négyszáz csepeli és soroksári diák látta.

– A több mint 150 évvel ezelőtt íródott darab a romantika korának szülötte, az örök érvényű sorokban fontos az a bibliai keret, amely a történeti színeket körülöleli – mondta el Kovács Gábor Dénes. Az Élő Színház Irodalom Társulat vezetője hozzátette, a színészek az íróhoz hasonlóan arra keresték a választ, hogy miért vagyunk a földön, mi értelme van az életnek. A tragédia ezt a kérdéskört történelmi dimenzióban vizsgálja, végighaladva az ókortól nemcsak napjainkig, de Madách számára az utópisztikusnak tűnő jövőbeli világig.


 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.