EUR: 344,45 Ft
CHF: 317,06 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Sport

Akik lemondták a válogatottságot

Nikolics Nemanja a következő két világbajnoki selejtezőn sem lesz tagja a magyar válogatottnak. A Chicago Fire csatára hosszasan magyarázta döntését.

– A két szeptemberi mérkőzést azért mondtam le, mert a Chicagóra szerettem volna koncentrálni, és ez most, az alapszakasz végéhez és a rájátszás rajtjához közeledve sincs másként. Bántott, hogy többnyire akkor is a kispadon ültem, amikor a klubomban egymás után rugdostam a gólokat. Sohasem jutott eszembe, hogy lemondjam a válogatottságot, ha így tennék, szembeköpném magamat. Két-három hónap türelmet kértem Bernd Storcktól, aki korrekt volt, megértette érveimet – mondta a Nemzeti Sportnak Nikolics, aki 18 gólnál tart az MLS-ben. Nem ő az egyetlen, aki mellőzte vagy lemondta a válogatottságot az elmúlt években. Összegyűjtöttük, kik döntöttek a távozás mellett ilyen-olyan indokkal.


Szalai Ádám

Lemondás: 2014. szeptember 4.


Visszatérés: 2014. szeptember 26.

Indok: az akkor a Schalke 04-ben futballozó csatárt Pintér Attila szövetségi kapitány mellőzte. – A jelenlegi szövetségi kapitány vezetése alatt nem kívánok a magyar válogatott rendelkezésére állni. Ha a körülmények a jövőben változnak, és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek szüksége lesz az eddigi karrierem során szerzett tapasztalatokra, természetesen a csapat rendelkezésére állok és segíteni fogom – írta akkor Facebook-oldalán Szalai. Pintér helyére hamarosan Dárdai Pál került, akinek hívó szavára visszatért a csatár.

Fotó: Csudai Sándor

Gera Zoltán

Lemondás: 2009. október 14.

Visszatérés: 2010. július 29.

Indok: Erwin Koemannal történt szóváltása után döntött így a válogatott csapatkapitánya, mivel Koeman Koppenhágában közölte vele, hogy nemhogy a kispadra, de még a keretbe se nevezi a dánok elleni vb-selejtezőn. Távozását megelőzően Koeman kritizálta a játékát, ezután Gera elkésett egy csapattalálkozóról is, ezért lett mellőzött. Visszatérésére csaknem egy évet kellett várni, Egervári Sándor győzte meg a folytatásról.

Fotó: Csudai Sándor

 

Huszti Szabolcs

Lemondás: 2010. szeptember 9.

Visszatérés: –

Indok: a középpályás egy Moldova ellen megnyert Eb-selejtező után nyílt levélben köszönt el a címeres meztől. Írásában többek között Egervári Sándort is kritizálta. Pintér Attila 2014-ben megpróbálta visszahívni, azonban nem tudta meggyőzni az akkor a Hannoverben játszó futballistát. Soha nem tért vissza. Huszti egyébként Várhidi Péter kapitánysága alatt is lemondta a válogatottságot.


MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek