EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Szombathely

Aláírtak a hallgatók

Mintegy 59-en nyertek felvételt a Savaria Egyetemi Központ gépészmérnökképzésére, közülük 43-an duális rendszerben folytatják tanulmányaikat, azaz egyúttal gyakorlati tudást is kapnak. Az erről szóló szerződéseket ünnepélyes keretek között írták alá a hallgatók a partnercégekkel.

A ceremónián dr. Balázsy Péter megyei jegyző köszöntőjében a vállalati, városi, megyei összefogással létrejött gépészmérnökképzés eddigi történetét elevenítette fel. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere közvetlenül az elsős hallgatókat szólította meg, akik a sikertörténet igazi megvalósítói. Arra kérte őket, hogy ne csak a tudás megszerzésével foglalkozzanak, hanem érezzék is jól magukat a városban, amely tárt karokkal fogadja, meleg szívvel várja őket.


Szövetségben a megye és a város, együtt a cégek és az egyetem Fotó:szombathely.hu

Dr. Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese arról beszélt, hogy a szombathelyi campus útkeresésének fontos állomása volt, amikor február 1-jén Magyarország legrégebbi egyeteméhez kapcsolódott. Az ELTE alkalmazott tudományok centruma lesz a Savaria Egyetemi Központ, amelynek már most a lehető legjobb hírét kelti, hogy a felvett 600 hallgató közül minden hatodik diák több mint 400, 29 hallgató pedig 450 pont feletti eredményt ért el a felvételin. Prof. dr. Horváth Zoltán, az ELTE Informatikai Karának dékánja az egyetem, az ipar és a város összefogásáról mint a siker kulcsáról beszélt. Hozzátette: csak akkor marad versenyképes egy nagy egyetem, ha a gazdaság motorját adó tudás átkerül az iparba, és onnan viszont.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.