EUR: 326,27 Ft
CHF: 289,86 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb Nyíregyháza

Átadták a kerékpárutat

Hivatalosan is átadták a Nyíregyházát Tokajjal összekötő bicikliutat. A beruházás a Modern Városok Program keretében jött létre, 2,6 milliárd forintba került. Négy települést érint, Nyíregyházát, Nyírtelket, Tiszanagyfalu külterületét és Rakamazt.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az eseményen elmondta: a turizmusélénkítő tervek között szerepel a Tokajt Tiszabeccsel összekötő, valamint a Nyíregyháza–Nyírbátor kerékpárút építése is.


Átadták (Fotó: Lokál)

– Mi azt szeretnénk, hogy csinálhassunk egy teljes kört a megyében, elindulunk Nyíregyházáról, elmegyünk Tokajba, Tokajból Tiszabecsre, Tiszabecsről Nyírbátorba, Nyírbátorból Máriapócsra, azután Máriapócstól vissza Nyíregyházára. Azt gondolom, hogy ez egy kellő hosszúságú kerékpárút lesz – emelte ki Seszták Miklós.

A kerékpárút átadásán kiderült, hogy rövidesen megkezdődhet a tokaji Erzsébet királyné híd átépítése, amivel egyszerűbb lesz a biciklisek közlekedése. A beruházás 2018-ban indulhat, és egy év múlva készülhet el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.