2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Hódmezővásárhely

Az agysebészettől a várostervezésig

Természettudományos élményműhely kialakítására nyert pályázati támogatást a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola. Az elnyert pályázat segítségével egy új, virtuális teret alakítanak ki az iskola eddig még nem használt pinceszintjén. 2018 szeptemberétől a digitális technika segítségével így több teremben is testközelből ismerhetik meg a diákok a természettudományokat és a városukat.

Hegedűs Zoltán alpolgármestere és Walterné Böngyik Terézia iskolaigazgató együtt járták be a helyszínt.

Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere elmondta, hogy egy olyan élménypedagógiai központ épül a pályázat segítségével, amely remélhetőleg meg fogja fertőzni a hódmezővásárhelyi fiatalokat a természettudománnyal. Rájönnek, hogy azok a tantárgyak, amelyek nehezeknek tűnnek, valójában tele vannak lehetőségekkel és olyan rejtélyekkel, amiket érdemes felfedezni.


A közel 300 milliós beruházással kapcsolatos építkezés, felújítás a jövő év elején indulna, és szeptemberre készülne el

– A fejlesztés lehetővé fogja tenni, hogy a virtuális tér segítségével bemutassák Hódmezővásárhely múltjának értékeit is. Három teremben lehet majd teljesen egyedi módon megismerkedni a tudományokkal. Egy virtuális fal várja a látogatókat, amelyen a következő termekhez is szükséges alapinformációkkal látjuk el a diákokat és az érdeklődőket – tájékoztatott Walterné Böngyik Terézia, a Szent István Általános Iskola vezetője. Az egyik teremben egy olyan interaktív pad is lesz, ahol a gyerekek akár maguk is formálhatják a városképet, tervezgethetik, hogyan fog kinézni Hódmezővásárhely például a XXII. században. Egy következő teremben virtuális sisakot kapnak a látogatók, amelynek segítségével egy teljesen más térben próbálhatják ki a különböző szakmákat és tudományokat – így például agysebészkedhetnek, de akár fazekaskodhatnak is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.