EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Sport

Babos remek játékkal döntős

Babos Tímea magabiztos játékkal bejutott a döntőbe a 250 ezer dollár (58 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztornán.

A verseny második kiemeltje – aki a világranglista 52. helyén áll – pénteken a fehérorosz Arina Szabalenkával (119.) csapott össze, és rendkívül könnyedén, 22 perc alatt megnyerte az első játszmát. Már a második játékban elvette ellenfele adogatását, amit 4:1-nél megismételt, majd hozta a sajátját.


A második szett is eleinte úgy folytatódott, ahogy az első. Babos két brékkel 4:0-ra elhúzott, ott viszont kissé megtorpant, és ellenfele ezt kihasználva, három játékot nyerve felzárkózott. A nyolcadik gém úgy lett a magyar teniszezőé, hogy közben kicsit aláfordult a jobb bokája és két bréklabdát is hárított, majd a következő játékban ellenfele adogatásánál két meccslabdája akadt, de azokkal még nem tudott élni. Végül a saját szervajátékával zárta le a mérkőzést. A második szett 44 percig tartott.

Babos bő másfél hete, Québecben is döntős volt, és idén már harmadik alkalommal játszhat tornagyőzelemért, mivel februárban, Budapesten is fináléba jutott, és nyert is. A mostani döntőben az orosz Vera Zvonarjova vagy az ukrán Katerina Bondarenko lesz az ellenfele.


“Ez kemény volt, Szabalenka nagyon nagyokat ütött – értékelt saját honlapján a magyar teniszező. – Egy ideig rendkívül jól játszottam, aztán visszavettem az intenzitásból, ez pedig megbosszulta magát. Ellenfelem visszajött a mérkőzésbe, de végül sikerült kiküzdenem a győzelmet.”

Babos 11.30-kor párosban is pályára lép, a cseh Andrea Hlavackovával az oldalán a döntőbe jutásért küzd majd az Irina Kromacseva, Ipek Soylu orosz, török duó ellen.

A jövő heti pekingi tornán viszont egyesben nem tud indulni, mivel ott selejtezőt kellene játszania, de arra a taskenti döntő miatt nem ér oda. Párosban ismét Hlavackovával szerepel majd.

Eredmény (a torna honlapjáról):

egyes, elődöntő:

—————-

Babos Tímea (2.)-Szabalenka (fehérorosz) 6:1, 6:4

Kapcsolódó Cikkek