EUR: 344,30 Ft
CHF: 318,90 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Nyíregyháza

Baby boom az állatkertben!

Hat jövevénnyel bővült az indiai antilopok csapata idén kora ősszel a Nyíregyházi Állatparkban. A kicsikkel együtt már 17 fős a bambiszemű társaság, amely az elefántok mellett tölti mindennapjait.

Az ázsiai elefántok társaságát hamar megszokta a hat kis gida is. Az antilopcsorda évek óta él a társbérletben. A Nyíregyházi Állatpark dolgozói úgy gondolták, békés együttélésük egyrészt ingergazdagabb környezetet biztosít, másrészt pedig különleges látvány a látogatók számára, hogy apró és óriás termetű növényevők is megférnek együtt.


Indiai antilopok (Fotó: Kohut Árpád)

Az indiai antilopokból becslések szerint valaha közel négymillió egyed élt a földrésznyi országban, mára azonban mindössze tízezer maradt belőlük, hiszen a fajt a vadászat és élőhelyének pusztulása egyaránt fenyegeti. A Nyíregyházi Állatparkban azonban semmiféle veszély nem les rájuk, és talán a 17 fős csorda jövőre ismét gyarapszik majd!

Hamar megszokták a kifutót az apróságok (Fotó: Kohut Árpád)

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.