EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Extra

Bárdosi Ildikó: Azt mondták, meddő vagyok

Életmódváltásának köszönheti két gyermekét Bárdosi lldikó. Bárdosi Sándor felesége őszintén vallott a Lokálnak arról, hogy több orvos meddőnek diagnosztizálta és évekig kellett küzdeniük azért, hogy kisbabájuk születhessen.

Kevés párnak kellett többet küzdenie a közös babáért, mint az olimpiai ezüstérmes birkózónak, Bárdosi Sándornak és feleségének, Ildikónak, ugyanis a ma már boldog kétgyerekes édesanyának közel sem ment zökkenőmentesen a teherbe esés.

– 23 éves voltam, amikor belevágtunk a babaprojektbe Sanyival és közel négy évig tartott, mire sikerült teherbe esnem. Rengeteg stressz és rossz érzés volt bennem, amikor már hosszú ideje nem akart megfoganni a kicsi. Egyre több orvoshoz jártunk, akik csak fokozták az idegességet: nem egy azt állította, hogy meddő vagyok. Amikor egy ilyen diagnózist hall az ember, a poklok poklát éli meg. Sírva jöttem ki a rendelőből, de tudtam, hogy nem szabad feladnom, bíznom kell a természet erejében. Nagy levegőt vettem, és tudtam, hogy el kell engednem a témát, annak ellenére, hogy folyamatosan próbálkoztunk tovább és két olyan alkalom is volt, amikor azt hittem, minden remény elveszett – mesélte az inzulinrezisztenciával küszködő Ildikó, aki a teljes életmódváltásban találta meg a kulcsot ahhoz, hogy ma két gyönyörű gyerek édesanyja lehessen.

– A lombikról hallani sem akartam, tudom, hogy sokaknak ez az egyetlen megoldás, de hiszem azt, hogy az én módszerem számos anyán segíthet. Sportolni kezdtem, csak hasznos szénhidrátokat fogyasztottam és teljesen kiiktattam az életemből a fehér cukrot. Emlékszem, ezt decemberben kezdtem el, áprilisban pedig már öthetes terhes voltam Sankóval. Persze ehhez rengeteg kitartás és türelem kell: amikor végre hozzászokott a testem az új életmódomhoz és felkészült a gyerekvállalásra, csupán 45 kilót nyomtam. Azóta folyamatosan keresem az újabb és újabb alternatívát, mivel nemcsak a családom, de a nagyszülők is átálltak az egészséges életmódra. Korábban ez nem volt jellemző Sanyi családjában, de szerencsére meg tudtunk egyezni az anyósommal, hogy nem szeretném, ha a gyerekek folyamatosan édességet és cukros üdítőket kapnának – fűzte hozzá Ildikó, aki jelenleg az almacukorra esküszik.

Az idő Ildikót igazolja, három hónapja adott életet második gyerekének, Majának. Dolgozó édesanyaként igyekszik megteremteni az egyensúlyt a családi élet és a gyerekek között, és erre egy ki nem mondott egyezséget kötött a férjével.

– Arra jutottunk Sanyival, hogy a következő időszakban többet foglalkozik a lassan hároméves Sankóval, hogy ne érezze magát elhanyagolva amiatt, hogy a kis Majával több időt töltök, amíg picike. Hatalmas mázlim van vele, mert imádja a pörgést, edzésekre is jön velem és még az éjszakát is átalussza. Nagyon jó testvérek, így tökéletes minden, nem is szeretnék több babát, mivel így tudunk tökéletesen teljesíteni és nevelni a gyerekeinket. Nem is tervezem, hogy főállású anya legyek, három hónap után újra a régi vagyok, már edzéseket is tartok és csináljuk a férjemmel az akadémiánkat.

Veszélyes lehet az inzulinrezisztencia


A szakemberek veszélyes betegségnek tartják az inzulinrezisztenciát, ugyanis nemcsak hogy nehezíti a teherbe esést, hanem megnöveli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is. Tünetei egyénileg is változhatnak, a leggyakrabban indokolatlan feszültség, álmosság, memóriazavar, verejtékezés, szapora szívverés, ájulásszerű rosszullét és vérnyomás-emelkedés jellemezheti. Aki ezek közül kettőnél többet vesz észre magán étkezés után 3-4 órával, feltétlenül keresse fel háziorvosát.

Kapcsolódó Cikkek