2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Dunaújváros

Bécsi hetessel ünnepelhettek az Acélbikák

A Vienna Capitals csapatát látta vendégül az Erste Liga újabb fordulójában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A hazaiak végig magabiztosan, mindhárom harmadban egyenletes teljesítményt nyújtva öt góllal, 7-2-re győzték le a bécsieket.

Az idei szezonban nemcsak szerb, erdélyi és magyar, hanem egy osztrák csapat is nevezett a korábban Mol Ligának, idén már Erste Ligának nevezett régiós jégkorongbajnokságba. Az új bajnokság újonca, a Vienna Capitals látogatott a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, hogy összemérje tudását az idei szezonban jelentősen átalakult Acélbikákkal. A mérkőzés végül magabiztos hazai győzelemmel zárult. A vendéglátók az első harmad második felében szerezték meg a vezetést, Orbán Attila jóvoltából, és még az első felvonás vége előtt Léránt találatával meg is duplázták vezetésüket (2-0), így kétgólos előnnyel vonulhattak az első húsz perc utáni negyedórás pihenőre.


Orbán Attila (57) szerezte a hazaiak első gólját
(fotó: Dunaújvárosi Acélbikák)

A második játékrészben közelebb zárkóztak a vendégek (2-1), nem késett azonban a hazaiak válasza, akik 3-1-re igazították az állást. Bár egyszer még sikerült közelíteniük a bécsieknek az Acélbikákhoz (3-2), a folytatásban már csak dunaújvárosi gólok születtek, így David Musial tanítványai és a hazai drukkerek 7-2-es győzelemnek örülhettek a Capitals elleni találkozón.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.