EUR: 345,34 Ft
CHF: 320,93 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Sopron

Boldog születésnapot, András!

Ünnepelt András, a gőzmozdony, ugyanis a közelmúltban színes programokkal tartották meg a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút negyvenötödik születésnapját. 

A Széchenyi-kastély közelében, a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. kezdeményezésére 1972-ben épült meg a Közlekedési Múzeum 760 milliméter nyomtávolságú, gőzüzemű múzeumvasútja, amelyet a GYSEV Zrt. üzemeltet Nagycenk és Fertőboz között, a szolgálatot pedig gyermekek látják el. Bár nyomvonala mindössze 3600 méter, mind a fiatal, mind a felnőtt vasútbarátok körében nagy népszerűségnek örvend.

Fotó: GYSEV Zrt.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.