EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Belföld

Börtönben keres milliókat a tescós rabló

Rekordot döntött a tescós rabló. A magyar kriminalisztika történetében ő a leghosszabb ideig előzetes letartóztatásban lévő ember. Eddig 2840 napot töltött rácsok mögött úgy, hogy nincs jogerős ítélet ellene.

A tescós rabló néven elhíresült Süveges Péter 2005 óta van előzetes letartóztatásban. Igaz, egy rövid megszakítás volt a raboskodásában, amikor is 16 hónapra házi őrizetbe helyezték, de aztán egy újabb bűncselekmény gyanújával ismét a rácsok mögé került. Dolgozni nem tud, hiszen az előzetesben nem megengedett a fogvatartottaknak, így naphosszat a cellájában ül, tanulmányozza az iratait, beadványokat készít, és a fogva tartásával kapcsolatos szabálytalanságok miatt perek sorozatát indítja és nyeri meg. Nem jogerősen már több millió forintot megítéltek neki, de amit már biztosan magáénak tudhat, az 6 millió 70 ezer forint, ami azt jelenti, hogy Süveges napi 2137 forintot „keres” egyetlen börtönben töltött nappal. Vagyis a börtönben ülve, munka nélkül is megkeresi a nettó minimálbér (84 ezer forint) felét, 42 740 forintot.


Az üggyel kapcsolatban megkerestük Süveges Péter ügyvédjét, Szikinger Istvánt, aki úgy érzi, sérültek védence alkotmányos jogai.

– Fontolgattam, hogy kérem a saját felmentésemet is, de végül arra jutottam, annak ellenére, hogy Süveges Péter büntetőügye hemzseg a jogsértésektől, folytatom a munkámat. Kértem az ügy azonnali megszüntetését is, hiszen az ügyészség a bíróság többszöri felhívására sem pótolta a hiányokat – fejtette ki a védőügyvéd.


Süvegest azzal vádolják, hogy társaival 2005 májusában kiraboltak egy pénzszállító autót a budaörsi Tesco áruháznál, többször rálőttek a kiérkező rendőrökre, és menekülés közben kézigránátot dobtak rájuk. Emellett 2004 novemberében megöltek egy valutaváltó házaspárt.

Kapcsolódó Cikkek