2019. április 19., péntek
Emma

Belföld

Botka útja bezárt óvodákkal van kikövezve

A Szegedma.hu összeállításából kiderül, hogy a városban hány óvodát zártak be Botka László munkássága idején.

Szegeden az oktatási-nevelési intézmények táján tavaly februárban volt legutóbb botrány, amikor is „Botka-lakat” került öt szegedi óvodára, a komoly szülői és ellenzéki ellenállás ellenére is keresztülvitték a szocialisták az óvodabezárások ügyét. Az MSZP-s városvezető legfőbb indokként a gyermeklétszám csökkenését hozta fel, azt mondta, hogy 2010-hez képest 633-al kevesebb az óvodáskorú gyermek a városban – írja a Szegedma.hu.


A lap szerint egyre egyre többször hangzik el, hogy az egyik intézmény nagyon értékes telken található.

Az ellenzéki pártok, a Jobbik, a KDNP, és a Fidesz is ellenezte a bezárásokat, s közben több száz aláírás gyűlt össze az óvodák megmentéséért. A közgyűlésen az MSZP, DK, Együtt politikusai mind megszavazták az öt intézmény bezárását (18), a Fidesz, a KNDP, az LMP és a Jobbik (11) elutasította, így a Temesvári körúti például 86 év után zárta be kapuit – emlékeztet az előzményekre a lap.


Arról a Lokál is beszámolt, hogy kaszinónyitás miatt zárták be Botka vezetése alatt a sérülteket nevelő óvodát.

Bár akkor az ÁNTSZ döntéssel magyarázták a bezárást, miszerint az épület fűtésrendszere balesetveszélyes, nem felel meg az előírásoknak, és egyéb hiányosságok is vannak. Később kiderült, az ÁNTSZ nem rendelt el semmit, hanem felhívta a figyelmet a hiányosságokra és jelezte, azokat javítani kell.

A történet vége az lett, hogy harmincévnyi működés után 2007-ben került lakat a Down-szindrómás és autista gyermekeket egészséges társaikkal integráltan nevelő intézményre. Bár a torony alatt végig tagadták a kaszinóügyet, miután bezárták a Deák ovit és egy közelben lévő másik intézményt is, mégiscsak megnyílt egy kaszinó. A kaszinóügytől hangos egykori óvoda helyén a Szegedi Közlekedési Kft. összevont ügyfélszolgálati irodáját nyitották meg 2009 nyarán – sorolja a Szegedma.hu.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek