EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Külföld

Botrány! A Mona Lisa előtt mutogatta “csúnyáját” – Videó!

Több pikáns hír is megjelent a világ egyik leghíresebb festményével, Leonardo da Vinci Mona Lisájával kapcsolatban. A párizsi Louvre-ban egy luxemburgi nő például a nemi szervét mutogatta. Eközben egy francia kastély gyűjteményéből előkerült a műalkotás meztelen verziója.

Botrányt okozott a napokban a párizsi Louvre-ban egy Deborah De Robertis nevű luxemburgi aktivista, aki nemi szervét mutogatta Leonardo Da Vinci festménye előtt. Az akcióról több fotót is megosztott a közösségi oldalán. Ezeken jól látszik, hogy a fiatal nő nem híve az intim-gyantának.


© Deborah De Robertis / Photo Guillaume Belvèze

Posted by Deborah De Robertis officiel on Montag, 25. September 2017


Ce dimanche 24 septembre 2017 j'ai à nouveau performé devant La Joconde. Mona Lisa reprend…

Posted by Deborah De Robertis officiel on Montag, 25. September 2017

Az aktivistának egyébként nem ez az első hasonló húzása, korábban szoknyáját levéve még többet mutatott meg magából. Az akcióról készült videón jól látszik, hogy többen is próbálják megakadályozni a botrányos esetet, de Deborah kicselezi őket.

Ezek után az sem meglepő, hogy a Mona Lisához és a meztelenséghez különös vonzódást érző nő – mintegy magát is igazolva – megosztotta közösségi oldalán a hírt, hogy a napokban a Párizstól északra lévő Chantilly palota reneszánsz gyűjteményében megtalálták a műalkotás ruha nélküli változatát. Deborah természetesen ezzel a felfedezéssel azt próbálta bizonyítani, hogy Leonardo da Vinci műve és a meztelenség bizony kéz a kézben jár.

A fentieken persze lehet vitatkozni, az mindenesetre tény, hogy a most talált szénrajzot szakértők szerint “legalább részben” Leonardo da Vinci készítette.

Fotó: Youtube

– Az arc és a kéz kidolgozottsága valóban figyelemre méltó, nem egy gyenge másolatról beszélünk. Olyan munkáról van szó, amelyen Leonardo élete vége felé a Mona Lisával párhuzamosan dolgozhatott. Szinte bizonyos, hogy egy olajfestmény előtanulmánya a rajz – mondta el Mathieu Deldicque kurátor az AFP hírügynökségnek.

Bruno Mottin, a Louvre szakértője megerősítette, hogy a szénvázlat Leonardo életében született. Deldicque több bizonyítékot is felsorolt, melyek Leonardo szerzőségét támasztják alá: a kezek és a test mindkét képen szinte azonos, a portrék majdnem ugyanolyan méretűek, a modell alakja körül található kicsiny lyukak arra utalnak, hogy a rajz alapján a kerültek a körvonalak a vászonra.

Kapcsolódó Cikkek