EUR: 324,26 Ft
CHF: 278,65 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Budán bulizik a három királyfi

A kívánt gyermekek megszületését támogató Három királyfi, Három Királylány Mozgalom azon dolgozik, hogy minél szélesebb társadalmi összefogással  javítsanak a munka és a család összehangolhatóságán, illetve segítsék a gyermekközpontú, családbarát szemlélet kialakítását.

Ennek érdekében az Észak- és Bel-Budán már jól működő hálózat tovább bővíti helyi egységeit. Szeptember 16-án pedig Budafokra várnak minden királyfit és királylányt a szüleikkel, nagyszüleikkel egy közös családi napra.


Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc és Szepesfalvy Anna alpolgármester Skrebski Fruzsinával és a 22. kerületi Három királyfi vezető, Galambos Zsuzsi három királylányával

– A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén országos hálózatot épített ki, ahol a helyi közösségek megerősítésére helyezzük a hangsúlyt. Egyik ilyen családbarát hely Budafok-Tétény, ahol az önkormányzattal és a Klauzál Házzal közösen Családi Napot szervezünk. Célunk, hogy a család minden tagja jól érezze magát – mondta Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány elnöke.

A Klauzál Házban a gyerekeket többek között az Apacuka együttes, a Maszatvilág, Lala bohóc és különféle kézműves-foglalkozások várják. A szülőknek workshopokat, előadásokat szerveznek, amelyek alatt gyermekfelügyelet is lesz.


A Három királyfi mozgalomtól több budai kerület is Családbarát hely oklevelet kapott

– Előadást tart Kádár Annamária, beszélgetünk a házasságról és arról, hogy „apának lenni jó”. Ide várjuk Karsay polgármester urat, Krúdy Tamást a Nők Lapjától és Süveges Gergő műsorvezető-szerkesztőt is. Ezt követi a Kopp–Skrabski-díj átadója, ahol a zsűri és a nagyközönség által támogatott jelölteknek adjuk át a díjat – hívta fel a figyelmet néhai Skrabski Árpád és Kopp Mária lánya.

A szervezők este fél 7-től bált is rendeznek, ahol a Spárga zenekar gondoskodik a jó hangulatról. Az érdeklődők a Három Királyfi (www.haromkiralyfi.hu) honlapjáról tájékozódhatnak az ingyenes családi nap minden részletéről. Itt lehet regisztrálni is.

Skrabski Fruzsina Király Nórával, a Fiatal Családosok Klubjának alapítójával és király Nóra legkisebb, ötödik gyermekével ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.