2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Budán bulizik a három királyfi

A kívánt gyermekek megszületését támogató Három királyfi, Három Királylány Mozgalom azon dolgozik, hogy minél szélesebb társadalmi összefogással  javítsanak a munka és a család összehangolhatóságán, illetve segítsék a gyermekközpontú, családbarát szemlélet kialakítását.

Ennek érdekében az Észak- és Bel-Budán már jól működő hálózat tovább bővíti helyi egységeit. Szeptember 16-án pedig Budafokra várnak minden királyfit és királylányt a szüleikkel, nagyszüleikkel egy közös családi napra.


Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc és Szepesfalvy Anna alpolgármester Skrebski Fruzsinával és a 22. kerületi Három királyfi vezető, Galambos Zsuzsi három királylányával

– A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén országos hálózatot épített ki, ahol a helyi közösségek megerősítésére helyezzük a hangsúlyt. Egyik ilyen családbarát hely Budafok-Tétény, ahol az önkormányzattal és a Klauzál Házzal közösen Családi Napot szervezünk. Célunk, hogy a család minden tagja jól érezze magát – mondta Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány elnöke.

A Klauzál Házban a gyerekeket többek között az Apacuka együttes, a Maszatvilág, Lala bohóc és különféle kézműves-foglalkozások várják. A szülőknek workshopokat, előadásokat szerveznek, amelyek alatt gyermekfelügyelet is lesz.


A Három királyfi mozgalomtól több budai kerület is Családbarát hely oklevelet kapott

– Előadást tart Kádár Annamária, beszélgetünk a házasságról és arról, hogy „apának lenni jó”. Ide várjuk Karsay polgármester urat, Krúdy Tamást a Nők Lapjától és Süveges Gergő műsorvezető-szerkesztőt is. Ezt követi a Kopp–Skrabski-díj átadója, ahol a zsűri és a nagyközönség által támogatott jelölteknek adjuk át a díjat – hívta fel a figyelmet néhai Skrabski Árpád és Kopp Mária lánya.

A szervezők este fél 7-től bált is rendeznek, ahol a Spárga zenekar gondoskodik a jó hangulatról. Az érdeklődők a Három Királyfi (www.haromkiralyfi.hu) honlapjáról tájékozódhatnak az ingyenes családi nap minden részletéről. Itt lehet regisztrálni is.

Skrabski Fruzsina Király Nórával, a Fiatal Családosok Klubjának alapítójával és király Nóra legkisebb, ötödik gyermekével ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.