2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Sport

Csaló bíró miatt kell újrajátszani a vb-selejtezőt – Videó!

A FIFA döntése értelmében újra kell játszani a Dél-Afrika – Szenegál világbajnoki selejtezőt, mert a Nemzetközi Sportdöntőbíróság jóváhagyta Joseph Lamptey bíró örökös eltiltását.

Még tavaly novemberben rendezték a Dél-Afrikai – Szenegál világbajnoki selejtezőmérkőzést, amelyet a hazaiak 2-1-re megnyertek. Dél-Afrika vezető gólja azonban rendkívül gyanús körülmények között született: Joseph Lamptey bíró tizenegyest ítélt egy kétségtelenül szabályos szituációban.


Márciusban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) örökre eltiltotta a játékvezetéstől Lampteyt, aki ezt követően a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult és fellebezett. Sikertelenül, ugyanis a CAS jóváhagyta a döntést, és a mérkőzés eredményét törölték, ezért november 12-én újra kell játsszák a meccset.

A legfrissebb hírek szerint azonban, a dél-afrikai szövetségnek nem tetszik az újrajátszás gondolata, ezért fellebbezne az ítélet ellen.

– Nem fogadjuk el a határozatot. Ha minden mérkőzést újrajátszanánk, amelyen a bíró hibázik, soha nem lenne vége egyetlen sorozatnak sem – írta közleményében Danny Jordaan, a szövetség elnöke.

Négy forduló után Dél-Afrika a negyedik a negyedik az afrikai selejtezősorozat D csoportjában, Szenegál pedig a harmadik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb ferencvárosi aranykor kezdődik

    Újabb ferencvárosi aranykor kezdődik

    A számmisztika elfogult hívei szerint újabb aranykor köszönthet be az FTC pólócsapatánál. Közel 120 évvel ezelőtt, 1910-ben védte meg először vízilabdabajnoki címét a Fradi, utána pedig zsinórban még háromszor lett a legjobb.

  • Búcsúzik Niki Laudától az F1 világa

    Búcsúzik Niki Laudától az F1 világa

    Életének 70. évében elhunyt Niki Lauda háromszoros Forma-1-es világbajnok. Az F1 legenda halálhírét orvosi jelentette be, aki még tavaly tüdőátültetést hajtott végre rajta, de nem pontosított a halál okát.