2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Miskolc

Dargay-mesefigurák a nyékládházi óvodában

Befejeződött a nyékládházi Dargay Attila Gyermekvarázs Óvoda festése. Nem tisztasági festésről van szó az új tanév kezdetén, hanem egy különleges újításról.

A dr. Mannheim Viktória által megálmodott és vezetett Ecsetre fel a gyermekekért! című önkéntes kampány meglepetése volt ez az intézmény számára. Dargay Attila, a helyi, mezőnyéki születésű rajzfilmrendező, a város díszpolgárának mesefiguráit láthatják viszont a falakon a gyermekek. Az önkéntes kampány újabb projektje keretében az óvoda négy csoportjának öltözője újult meg és vált igazán egyedi, szó szerint mesés hangulatú térré.


Befejeződött a nyékládházi óvoda festése – fotó: Lokál

Mint azt dr. Mannheim Viktória a zárónapon, szeptember 9-én elmondta, évekkel ezelőtt kampánya elsődleges célcsoportjai a gyermekkórházak voltak, különböző gyermekosztályok, árva gyermekek, fogyatékkal élő gyermekeket ellátó intézmények. A falfestés iránti igény azonban annyira megnövekedett, hogy most már az egészséges gyermekeket ellátó óvodákba, bölcsődékbe, iskolákba, sőt már gimnáziumba is eljutottak.

Mesefigurák díszítik a nyékládházi óvoda falát – fotó: Lokál

Így kerültek Nyékládházára, ahol nagy örömmel és szeretettel fogadták az önkénteseket. Segítőként az óvoda vezetői és munkatársai, illetve néhány lakos is beállt az önkéntesek közé.


– Szerettük volna a tisztasági festés után még szebbé tenni az óvoda falait. Úgy döntött a nevelőtestület, hogy miután óvodánk névadója Dargay Attila, és a gyerekek máig nagyon szeretik a meséit, a legjobb az volna, ha a falakról az ő mesefigurái köszönnének vissza. Így kerestük meg Viktóriát, és nagy örömünkre mostanra el is készültek a rajzok, amelyeket nagy-nagy örömmel fogadtak a gyerekek, a szülők és a pedagógusok – tudtuk meg Gálné Vasvenszki Judit óvodavezetőtől.

A gyerekek is segítettek a festésben – fotó: Lokál

Az óvoda vezetője hozzátette, hogy ezzel a meglepetéssel is készülnek az idei Dargay-emléknapra, amit évek óta október végén rendeznek meg. Az ünnep állandó vendége Dargay Attila özvegye, Henrik Irén animációs operatőr, Nyékládháza díszpolgára, aki az idei emléknapon dr. Mannheim Viktóriával is találkozik itt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.