EUR: 312,85 Ft
CHF: 275,88 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Extra

Détár Enikő: Férfiként kellett élnem

Nemátalakító műtéten átesett férfit alakít Détár Enikő. Enci a közeljövőben szeretne több transzszexuálist is felkeresni, hogy minél inkább megértse, mi is zajlik le egy nemátalakításon átesett emberben. Enikő maga is megtapasztalta a válása során, milyen is az, ha egyszerre kell férfiként és nőként is helytállnia.

A férfias tulajdonságait készül a felszínre hozni Détár Enikő, ugyanis egy férfiból nővé operált karaktert kell alakítania a Pánik a fedélzeten című darabban. A színésznő számára nem ismeretlen a férfilét, hisz volt olyan időszak az életében, amikor férfiakat megszégyenítő feladatmennyiség szakadt a nyakába.


Détár Enikő, Turay Ida színház fotózás (Fotó: Máté Krisztián)

– Voltak olyan pillanatok a válásom után, amikor egyedül és szinte férfiként kellett élnem: ügyintézés, családfenntartás, színház és koncertek, ez mind a nyakamba szakadt. Szerintem sok pasinak beletört volna a bicskája abba, amit én abban az időszakban műveltem, de nem törhettem össze, helyt kellett állnom. Rettenetesen szerencsés vagyok, hogy olyan ember a párom, aki mellett könnyen elengedhetem magam és átmehetek „manya” funkcióba. Ez a gyerekeim szójátéka: a mama és az anya szóból rakták össze. Ilyenkor csak teszek-veszek otthon, mint bármelyik édesanya, és a gyerekeimnek se kell egy személyben apát és anyát kapniuk, mert a különválásunk óta is csodás kapcsolatot ápolnak az édesapjukkal, Rékasi Károllyal – mondta Détár, majd egy meghökkentő tervét is megosztotta lapunkkal.

 

– A szerepet egy ideje már próbáljuk Gergely Robival, de a közeljövőben szeretnék több transzszexuális embert is felkeresni, akik – ha a bizalmukba fogadnak – megosztanák velem annak a történetét, hogyan fedezték fel, hogy rossz testbe születtek – mondta el Enikő.


A színésznő már évek óta boldog kapcsolatban él angoltanár szerelmével, Péterrel, nemrégiben pedig beköltöztek közös otthonukba, amit együtt rendeztek be. Enikő úgy érzi, hamarosan minden kerek lesz az életében, többek között ezért is mert belevágni abba, hogy több hírességgel együtt csatlakozzon a TV2 Drágám, add az életed!, illetve a Sztárban Sztár című show-műsorokhoz. Előbbi produkcióban párjával együtt vállalkoztak hajmeresztő mutatványokra, miközben önmagukról is meghökkentő újdonságokat mondtak el.

– Az elején hezitáltunk, hogy elvállaljuk-e a felkérést. Az utóbbi években nem a sportolásról szólt Péter élete, ám büszke vagyok rá, mert a legneccesebb feladatokban is helytállt, még abban a korábban már látott mókuskerékben is, amelyben fejjel lefelé kellett bicikliznie. Rengeteg újdonságot fedeztünk fel egymásról a játék során, például hogy tudok káromkodni is vele. Sosem vitáztunk még, főleg nem káromkodva, inkább csak kisebb-nagyobb összezörrenéseink voltak. Én nagyon sokáig tartogatom a bajaimat, pedig már a gyerekeim, Gigi és Zsebi is rám szóltak, hogy ne finomkodjak, inkább adjam ki, ami bennem van. A Sztárban Sztárról az emberek talán azt gondolnák, hogy csupán a szórakozásról szól, pedig nem, kemény munka van mögötte. Nagyon gyorsan kell valós embereket megjeleníteni, ami kevés alkalommal fordul elő egy színész pályáján. Az évek és a rutin szerintem sokat fog segíteni a nyaktörőbb mutatványoknál. A lábsérülésem miatt azonban vigyáznom kell, például nem ugrálhatok le csak úgy, főleg nem térdre, mert könnyen bajom eshet megint és akár hetekre is kivonhatom magam a forgalomból, ha nem figyelek – zárta szavait Enikő.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tóth Andi kiosztott pár pofont

  Tóth Andi kiosztott pár pofont

  Tóth Andi fontosnak tartja, hogy meg tudja védeni magát, ezért bokszolni kezdett. Az énekesnő mindig is kemény csajnak tartotta magát, és a Lokálnak elárulta, korábban előfordult, hogy kiosztott pár pofont, ha az osztálytársai bántották.

 • Karthago – 40 éves jubileumi koncert

  Karthago – 40 éves jubileumi koncert

  A Karthago együttes ma Magyarországon, sőt Európában is, az egyetlen olyan aktív rockzenekar, amelynek tagjai az 1979-es megalakulásuktól kezdődően, a mai napig is az eredeti felállásban muzsikálnak!

 • Így néz ki Pál Dénes álomkertje

  Így néz ki Pál Dénes álomkertje

  Régi álma teljesült Pál Dénesnek, amikor ősszel végre kertes házba költözött családjával. Az énekes már most kihasználja a tavaszi időt, kertrendezésbe kezdett, készül a munkára is alkalmas, kényelmes terasz és a játszósarok is a kislányának.