EUR: 348,37 Ft
CHF: 326,42 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Sport

Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

Détári Lajos a Bors.hu-nak adott nyilatkozatában kicsi odaszúrt Bernd Storck szövetségi kapitánynak. Az egykori világválogatott labdarúgó szerint a német szakember igazán vehette volna a fáradtságot, hogy megtanuljon magyarul.

Érdekes összehasonlítással rukkolt elő a Bors.hu. A lap összehasonlította a magyar kézilabdasportban és labdarúgásban tevékenykedő edzőket, aszerint, hogy megtanultak-e magyarul vagy sem.


Ennek kapcsán a portál megjegyzi, hogy Xavi Sabaté, a Telekom Veszprém trénere mellett Juan Carlos Pastor (Mol-Pick Szeged) is megtanult magyarul, s ezt tervezi a néhány hónapja a Veszprémnél tevékenykedő Ljubomir Vranjes is, aki egyben a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Ezzel szemben a labdarúgó NB I-ben tevékenykedő külföldi edzők közül egyik sem beszél magyarul, mint ahogy Bernd Storck szövetségi kapitány sem.


(MTI/EPA/C. J. Gunther)

Détári Lajos, aki nem mellesleg a magyaron kívül másik négy nyelven is meg tud szólalni ezzel kapcsolatban nyilatkozott is a lapnak a tőle megszokott őszinteséggel.

– Három év alatt illene megtanulni magyarul. Hiába lehet ma már mindenhol elboldogulni az angollal, szerintem a külföldi edzőknek, játékosoknak rendelkezniük kelle­ne azzal az igénnyel, hogy ahol munkát vállalnak, annak az országnak a nyelvét, kultúráját megismerik, elsajátítják – mondta a 61-szeres magyar válogatott futballista Détári.

A Bors emlékeztet, hogy Storck a 2015-ös kinevezésekor már kijelentette, hogy az ő anyanyelve a német és angolul is tud, ezért nem érzi szükségesnek, hogy megtanuljon magyarul. A lap az MLSZ-t is megkereste az üggyel kapcsolatban, a szövetség azt a tájékoztatást adta, hogy „Storck erre azóta nem is törekedett, ráadásul olyan sok a tennivalója, hogy ideje sem lenne rá.”

Kapcsolódó Cikkek