EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Békéscsaba

Diáknaptárral a szakmák irányába

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tevékenysége keretében több formában is igyekszik megszólítani a pályaválasztás előtt állókat. Az egyik ilyen újdonság a diáknaptár.

Az első szakmai diáknaptárakat a békéscsabai Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában adta át Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője. Ez a kis könyvecske a szakmák tanulására ösztönzi a diákokat, azokkal kapcsolatos információkat oszt meg velük. A kiadvány a tervek szerint kétezer Békés megyei 8. osztályos tanulóhoz jut el.


A megye 34 településére kerül majd a diáknaptárból, így az általános iskolai tanulmányaik végén tartó Békés megyei diákok mintegy kétharmada veheti kézbe. Néhány számadat: Békésre 76 darab, Békéscsabára 294, Gyulára 78, Orosházára 151, Sarkadra 98, Szarvasra 115, Vésztőre 95, Szeghalomba pedig 71 példány jut el belőle.

Az elosztásnál figyeltek arra, hogy az érintett diákok ugyanolyan eséllyel jussanak hozzá a kiadványhoz. A diáknaptárak fele kerül a nagyobb városokba, fele a kisebb településekre, szeptember 15-ig az iparkamara dolgozói juttatták el az intézményekbe (sok esetben a szakképzésben partnervállalkozások látogatásával összehangolva). Elsősorban azokat az iskolákat keresték meg, amelyek egyéb területeken is kérik a kamara segítségét a pályaválasztásban. A szakmák népszerűsítése érdekében a kamara továbbra is szervezi az üzemlátogatásokat, osztályfőnöki órákat, szülői értekezleteket az egész megye területén. Továbbá gőzerővel készülnek a novemberi pályaválasztási vásárra is.

Fotó: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Diáknaptárakkal irányítják a szakmákra a figyelmet

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.