2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb

Dicséretet kapott Magyarország

Nem tapasztalt kirívó szabálytalanságokat a brüsszeli pénzek elköltésében az EP költségvetési ellenőrző bizottsága Magyarországon, mi több, Ingeborg Grässle, a delegáció vezetője modern és sikeres országnak nevezte hazánkat.

Elismerően beszélt Magyarországról Ingeborg Grässle, az EP költségvetési ellenőrző bizottságának vezetője, aki delegációjával azért érkezett hazánkba, hogy ellenőrizzék azokat a beruházásokat, amelyeket az Európai Unió finanszírozott. A delegáció vezetője szerint rengeteg pozitív változást tapasztaltak, és kijelentette, hogy Magyarországot modern, sikeres tagállamnak tekintik. Grässle szerint a delegáció azt tapasztalta, hogy az életszínvonal is javulóban van, ráadásul Magyarországot aktív EU-tagnak nevezte, ahová sok pénz áramlik, ami gazdasági fejlődést generál.


Grässle elmondta, hogy a pénzügyi ellenőrzésnek nem a politikai csatározás eszközének kellene lennie, és leszögezte, hogy nem akarnak a magyar politikai folyamatokba, a választások eredményébe beavatkozni. A magyar kormány hozzáállását együttműködőnek nevezte.

A delegáció vizsgálta 4-es metrót, amely szerintük fontos és jó, de azért felfedezték visszaélések jelét. Mint ismert, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) összesen 167 milliárd forintnyi szerződéssel kapcsolatban tárt fel szabálytalanságokat.

A felcsúti „nosztalgiavonattal” is utaztak egy kört. Grässle szerint sok hasonló van Európában, és hangsúlyozta, hogy nem értik, miért volt akkora a felhajtás, hiszen a kisvasút egy régiós projekt részeként valósult meg.

Szabályosabb az uniós pénzek felhasználása

Szabályosabb és eredményesebb az európai uniós pénzek felhasználása Magyarországon, mint a korábbi, 2007–2013 közötti támogatási időszakban volt – nyilatkozta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága Magyarországon tartózkodó delegációjának.

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.